Karting 30.11.2016

FIA vahvisti päivämäärät – Suomeen luvassa MM-rallia ja EM-kartingia 2017

Heinäkuu on Suomessa autourheilun superkuukausi. Kuva: Taneli Niinimäki

Moottoriurheilun ystäviä hemmotellaan tulevana kesänä kahdella kansainvälisellä huipputapahtumalla. Suomen MM-ralli, Neste Ralli, kisataan heinäkuun lopussa Keski-Suomessa. Viikkoa ennen moottorit lämmitellään kartingin EM-osakilpailussa, Flying Finn 100 Racessa, PowerParkissa.

27.-30.7. ajettava rallin MM-osakilpailu, Neste Ralli, on sarjakalenterissa perinteikkäällä paikallaan. Herkkua on yleisölle luvassa entistä tehokkaampien WRC-kilpureiden ohella tiimi- ja kilpailijarintamalla, kun mm. rallilegenda Tommi Mäkisen luotsaama Toyota Gazoo Racing pääsee näyttämään sorateillä taitojaan suomalaisyleisön edessä.

22.-23.7. PowerParkissa kisattava Flying Finn 100 Race tuo Euroopan parhaimmat kartingkuljettajat Alahärmään. Kilparadalla nähdään myös joukko kotimaisia kartinghuippuja, joita pääsee kannustamaan viihdyttävissä puitteissa heinäkuun hellivässä säässä. Flying Finn 100 Race on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden virallista ohjelmistoa.

22.-23.7. PowerParkissa kisataan Flying Finn 100 Race. Kuva: Toni Ollikainen

22.-23.7. PowerParkissa kisataan Flying Finn 100 Race. Kuva: Toni Ollikainen

Neste Rallin promoottori Jani Backman on tyytyväinen AKK:n tulevan vuoden tapahtumakattaukseen.

– Heinäkuu on autourheilukesän kruunu, josta jokainen vauhdin ystävä löytää varmasti mieleistään seurattavaa. Kilpateillä ja -radoilla on mahdollista fiilistellä sekä maailmanluokan taitureita että tulevaisuuden tähtiä. MM-rallin ja EM-kartingin ohella ei sovi unohtaa autourheilun kotimaisia arvosarjojamme Ralli SM:aa, Rallicross SM:aa, Rata-SM:aa ja Karting SM:aa, jotka ovat kesäkaudella täydessä vauhdissaan.

Teksti: AKK Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli