Karting 23.05.2018

FIA Girls On Track Suomen ensimmäinen osakilpailu lauantaina Tuurissa

Tuurissa pääsee lauantaina kokeilemaan kartingia maksutta. Kuva: The Girls on Track Tiedotus

Suomen ensimmäinen The Girls On Track -tapahtuma järjestetään Tuurissa tulevana lauantaina 26. toukokuuta. Tapahtuma on osa Flying Finn Tour -kartingkiertuetta. The Girls on Track -tapahtumassa 13-18-vuotiaat tytöt pääsevät kartingauton rattiin.

Suomen ensimmäinen The Girls on Track -kartingtapahtuma järjestetään Tuurissa Keskisen parkkipaikalla lauantaina 26.5. klo 11-16. AKK-Motorsport Oy:n, AKK-Motorsport ry naistyöryhmän ja SuomenSelän Karting ry:n järjestämässä tapahtumassa 13–18-vuotiaat tytöt pääsevät ilmaiseksi ajamaan kartingslalomia. Aikaisempaa ajokokemusta ei tarvita. Osallistuminen tapahtuu rekisteröitymällä etukäteen täältä tai täyttämällä kaavake paikan päällä. Huomaathan, että ajamiseen tarvitaan vanhemman suostumus.

Paikan päällä ajajat saavat lainaksi ajopuvun ja kypärän. Lisäksi kaikki kuskit saavat kokemuksesta muistoksi pienen lahjan. Tuurissa on koko päivän ajan monipuolista autourheiluhenkistä ohjelmaa koko perheelle.

Suomessa järjestetään kaksi The Girls on Track -tapahtumaa, joista kolme parasta ajajaa pääsee Euroopan finaaliin Le Mansiin. Finaaliin valituista kolmesta kuskista vain kahdella saa olla kilpailulisenssi.

– Uskon, että tämän kautta tavoitetaan kokonaan uusi kohderyhmä, kun viedään tapahtumat ihmisten luo ja helpon kokeilun avulla saada moni tyttö innostumaan autourheilusta. Hienointa on se, että osalla valituista ei saa olla ajokokemusta, mikä avaa ovia kaikille, jotka kiinnostuvat asiasta. Vähän harrastaneille tämä on erinomainen mahdollisuus päästä mittaamaan taitojaan kansainvälisesti, sanoo AKK:n naistyöryhmän puheenjohtaja Tiina Lehmonen.

The Girls on Track on Kansainvälisen Autoliitto FIA:n ja EU:n Erasmus+:n käynnistämä kaksivuotinen hanke, jonka tavoitteena on edistää tyttöjen ja naisten asemaa autourheilussa sekä madaltaa naisten kynnystä autourheilun aloittamiseen. Mukana on Suomen lajiliiton AKK-Motorsport ry:n ohella kaikkiaan kahdeksan Euroopan maata. Koko hankkeen aikana tehdään lisäksi laaja tutkimus tyttöjen asemasta autourheilussa ja miten sitä voidaan edistää.

Suomen tapahtumat:

Lauantai 26.5. klo 11–16, Tuuri, Keskisen parkkipaikka
Torstai 23.8. Hämeenlinna

Teksti: FIA Girls on Track Tiedotus

The Girls On Track -autourheiluhankkeessa 13–18-vuotiaat tytöt pääsevät kartingauton rattiin

Riina Kykkänen mukaan The Girls on Track -hankkeeseen “Autourheilu on vaan yksinkertaisesti parasta”

Karoliina Leppihalme on yksi The Girls on Track -projektin kasvoista

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta