Drag Race 02.07.2019

FHRA Nitro Nationals EM-osakilpailu ensimmäistä kertaa Kauhavalla

EM-sarjaa Top Fuel-ryhmässä johtaa Anita Mäkelä tiimeineen. Kuva: Pekka Rouvinen

LSK Business Parkissa, Kauhavan lentokentällä ajetaan ensimmäistä kertaa isoa kovaa. 4.-7. heinäkuuta FHRA Nitro Nationals täyttää Kauhavan uuden kiihdytysradan, niin innokkaista Drag Racing faneista kuin kilpatiimeistä.

Suomen taatusti nopeimmassa moottoriurheilutapahtumassa Kauhavan uudella moottoriradalla käydään tiukkaa taistelua Drag Racing EM-sarjan 3. osakilpailussa ja SM-sarjan 4. osakilpailussa.

Kansainväliset ja kotimaiset tiimit ja kuljettajat taistelevat Euroopan- ja Suomen mestaruuspisteistä. Kilpureita ei tarvitse ihailla ainoastaan radalla, vaan tiimeihin pääsee tutustumaan aivan lähietäisyydeltä varikolla, sillä varikko on avoin yleisölle.

FIA-ryhmien kuninkuusryhmään Top Fueliin ilmoittautumisia on kahdeksan tiimin verran. EM-sarjaa johtaa tällä hetkellä Euroopan nopein Anita Mäkelä. Top Fuel-ryhmät aloittavat kilpailemisen perjantaina. Pro-kierrosten arvioitu alkamisaika on kello 11.00 ja 15.00.

FIA-sarjanpistetilanne tällä hetkellä: http://www.dragracingeurope.eu/fiaedc/wp-content/uploads/sites/2/2019/03/FIA-POINTS-2019-RD2-v2.1.pdf

FIM-E Euroopan mestaruuspisteet on myös jaossa Kauhavalla. Sarjaan on ilmoittautunut hieno määrä kuljettajia. Euroopan mestaruutta ajetaan kisassa Super Twin Bike-, Super Street Bike-, Top Fuel Bike- ja Pro Stock Bike -ryhmissä. Kaikissa ryhmissä on suomalaisedustus kunnossa.

EDRS-, EDRS Pro- sekä EDRS Pro MC-sarjoja ajetaan myös FHRA Nitro Nationals -kilpailussa. Lue lisää sarjoista: http://www.dragracingeurope.eu/speedgroup/links/

Kilpailu aloitetaan torstaina kiihdytysajon SM-sarjan lajitteluilla. SM-sarjaa ajetaan sekä auto- että pyöräryhmissä. Tämän hetkinen SM-pistetilanne: https://www.fhra.fi/drag-racing/sm-pisteet/

LSK Business Park Oy ja FHRA ovat solmineet pitkän yhteistyösopimuksen Kauhavan kiihdytysradan rakentamisesta ja käytöstä. Luvassa on komeat puitteet kiihdytysajolle tuleviksi vuosiksi. Kovan työn tuloksena Kauhavan radalla voidaan ajaa jo radan toisena toimintavuonna FIA- sekä FIM-standardien mukaisella kiihdytyssuoralla.

Kilpailuun ilmoittautuneiden lista: http://www.dragracing.eu/event_details.asp?c=y&id=481

Race-kansaa rata-alueella ja sen ympäristössä viihdyttää FHRA Race Radio taajuudella 89,1 MHz.

Kilpailu striimataan FHRA:n Livestream-kanavalle: https://livestream.com/fhra ja ISTV:llä.

Tulokset päivittyvät lähes reaaliaikaisesti keskustelupalstallamme: https://www.fhra.fi/keskustelu/threads/nitro-nationals-2019.1037/

Aikataulu:
To 4.7. klo. 9-18
Pe 5.7. Klo. 9-18
La 6.7. klo 9-18
Su 7.7 klo. 10-17

Nitro Nationals 2019 lippujen hinnat:

To 20 €/pvä, pe 30 €/pvä, la 50 €/pvä, su 40 €/pvä ja kokoaikalippu 70 €, alle 12 v ilmaiseksi aikuisen seurassa.
A-katsomolippu pe 10€/päivä, la 30€/päivä ja su 20€/päivä
B-katsomolippu pe ilmainen, la 15 €/pvä ja su 10 €/pvä
Parkkimaksut 10 € (FHRA:n jäsenille ilmainen)
Hinnat sisältävät Tiketin kulut sekä alv 10%.

Yleisöliput ennakkoon myy Tiketti.

Teksti: FHRA tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing