Moottoriurheilutapahtumat 21.03.2016

FHRA AUCTION – HARRASTEAJONEUVOHUUTOKAUPPA JÄRJESTETÄÄN MYÖS TÄNÄ VUONNA

FHRA Auction harrasteajoneuvohuutokauppa järjestettiin American Car Show –tapahtuman yhteydessä viime vuonna ensimmäistä kertaa. Menestykseksi osoittautunut HRA Auction järjestetään tänäkin vuonna.

– Viime vuonna huutokaupassa hyväksyttiin suoraan hieman yli 50 prosenttia kaupoista ja jälkikauppoina tehtiin vielä noin 20 prosenttia lisää, joten saavutettu tulos oli aivan erinomainen. Muualla maailmassa harrasteajoneuvohuutokauppoja järjestetään säännöllisin väliajoin useita kertoja vuodessa. Meillä Suomessa alan harrastajia on paljon ja harrasteajoneuvojen taso on korkea. Viime vuotinen FHRA Auction osoitti, että huutokauppatapahtumaa kaivattiin. On hienoa, kun Suomessakin on edes yksi huutokauppa vuodessa, jossa alan harrastajat voisivat tutustua myytävänä olevaan kalustoon, tehdä hintavertailuja ja hankkia omistukseensa ainutlaatuisen harrasteajoneuvon, kertoo FHRA:n toimitusjohtaja Leo Laurell.

– FHRA tukee harrastustoimintaa siten, että se ei ota toteutuneesta myyntihinnasta euroakaan myyntiprovisiona tai järjestelymaksuna. Myyntihinta menee kokonaisuudessaan ostajalle.

Huutokaupassa on myytävänä heti ajoon tarkoitettuja ajoneuvoja, museorekisteröityjä kulkupelejä ja osin vielä projektiasteella olevia harrasteajoneuvoja jenkkirasseista ja vintage-prätkistä pappa-tuntureihin.

Huutokauppapäivä on maanantai 28.3., mutta kaikki ajoneuvot ovat nähtävinä Messukeskuksessa koko näyttelyn ajan. Etukäteen niihin voi tutustua nettisivuilla: http://tinyurl.com/zhtcjqk ja/tai http://bit.ly/1pUMoHJ

Huutokaupan kulku

Ostajakandidaatti voi tehdä a) ennakkotarjouksen haluamastaan ajoneuvosta www.huutokaupat.fi internet-alustalla. Internetissä tehdyt tarjoukset ovat sitovia, ja ne huomioidaan periamerikkalaiseen tyyliin, livenä tapahtuvassa räväkässä huutokauppatapahtumassa maanantaina Messukeskuksessa. Internet-alustalla tehtyihin tarjouksiin voi ”pohjahinnan” lisäksi tehdä nk. korotusautomaatin (vrt. enimmäishinta), joka vaikuttaa hintaan ajoneuvoa huutokaupattaessa.

Ostajakandidaatilla on mahdollisuus tehdä myös b) kirjallinen sitova tarjous näyttelyn aikana.

Huutokaupan meklari ilmoittaa aina huutokaupan alussa myytävästä ajoneuvosta tehdyn korkeimman tarjouksen sekä sen, onko internet-alustalla tehtyyn tarjouksen mahdollisesti liitetty korotusautomaatti.

Korotusautomaattiin jätettyä enimmäissummaa ei ilmoiteta yleisölle.

Huutokauppa käynnistyy joko a) internet-alustalla jätetyllä enimmäisennakkotarjouksella tai b) kirjallisella enimmäistarjouksella.

Tämän enimmäistarjouksen kuultuaan yleisöllä on mahdollisuus lähteä ”huutamaan” eli korottaa esitettyä tarjousta. On huomioitava, että myös meklari voi korottaa yleisön esittämää tarjousta internet-alustalle tehdyn ennakkotarjouksen liitteenä olevan korotusautomaattiin enimmäissummaan asti.

Huutokaupan päätyttyä meklari tarkistaa vielä myyjältä, onko esitetty lopullinen hintatarjous hyväksyttävissä. Myyjällä on muutama sekunti aikaa nostaa joko vihreä lappu hyväksymisen merkiksi tai punainen lappu hylkäämisen merkiksi. Myyjän on kuitenkin jo hyvissä ajoin ennen huutokauppaa ilmoitettava meklarille ajoneuvon alin mahdollinen myyntihinta ja jos tarjottu hinta tämän ylittää, niin myyjällä ei ole oikeutta hylätä tarjousta.

Esimerkkejä Auctionin autoherkuista – Letukasta Maranellon punaiseen:
Ford 3 Window Coupe vm. 1932: http://www.huutokaupat.fi/nettihuutokaupat/ajoneuvot-ja-tarvikkeet/ford-3-window-coupe-vm1932
Nash Metropolitan Convertible vm. 1958: http://www.huutokaupat.fi/nettihuutokaupat/ajoneuvot-ja-tarvikkeet/nash-metropolitan-convertible-vm1958
Buick 4D Sedan Special vm. 1956: http://www.huutokaupat.fi/nettihuutokaupat/ajoneuvot-ja-tarvikkeet/buick-4d-sedan-special-vm1956-museorekisteroity
Chevrolet Handyman vm. 1955: http://www.huutokaupat.fi/nettihuutokaupat/ajoneuvot-ja-tarvikkeet/chevrolet-handyman-vm1955-surf-mood
Ferrari Testarosa vm. 1988: http://www.huutokaupat.fi/nettihuutokaupat/ajoneuvot-ja-tarvikkeet/ferrari-testarossa-vm1988

 

Original AMERICAN CAR SHOW by Finnish Hot Rod Association+ MC HEAVEN + TUNING CAR SHOW + FHRA AUCTION + MOTORSPORT 2016

 

LIPUT & AIKATAULU
Perjantai 25.3. kello 12.00 – 18.00
Lauantai 26.3. ja sunnuntai 27.3. kello 10.00 – 18.00
Maanantai 28.3. kello 10.00 – 16.00
Päivälippu, 16-vuotiaasta lähtien 28€
Päivälippu, 7-15-vuotiaat 18€
Kokoaikaranneke 38€
Lapset alle 7v ilmaiseksi.

Tiketti:
http://www.tiketti.fi/American-Car-Show-2016-Helsingin-Messukeskus-Helsinki-lippuja/37820

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing