Road Racing 07.11.2019

Felix Nässin RR-kausi päätökseen Jerezissä – tuloksena Open 600-luokan neljäs sija

Felix Nässin kisakausi päättyi Jerezin viikonloppuun. Kuva: Timo Nässi

Ratamoottoripyöräilyn Espanjan mestaruussarjan viimeinen osakilpailu ajettiin vaihtelevissa olosuhteissa Jerezissä. Lauantain startissa Felix Nässi oli Open 600-luokassa neljäs ja Supersport-lähdön kokonaistuloksissa 16:s. Toinen kilpailu sunnuntaina päättyi kaatumiseen kokonaiskilpailun sijalta 13.

Vapaissa harjoituksissa torstaina tihkusade kasteli rataa ajoittain ja punalippu keskeytti harjoitukset pariin kertaan. Perjantaina tekniset ongelmat sotkivat ensimmäiset harjoitukset, mutta toinen harjoitus päästiin ajamaan kuivalla radalla ja vauhtikin nousi mukavasti. Lauantain ensimmäinen aika-ajo ajettiin aamulla märällä radalla ja Nässi piti ykköspaikka melkein setin loppuun asti.

Rata kuivui ja parhaat ajat ajettiin aika-ajon lopussa, Al-Naimi ajoi nopeimman ajan 0,012 sekuntia suomalaisen edelle. Nässi oli parantamassa viimeisellä kierroksella, mutta kolmannella sektorilla tuli pieni virhe ja Al-Naimi pysyi kärjessä. Sarjan mestari Oscar Gutierrez oli tässä vaiheessa 17:s ja hopeamies Miguel Pons 15:s.

Toinenkin aika-ajo ajettiin märällä radalla ja pitkään näytti että kärki ei muutu, mutta kuusi minuuttia ennen aika-ajon loppua punalippu keskeytti ajamisen pitkäksi aikaa ja rata kuivui. Monet vaihtoivat uudet ”sateiset” ja onnistuivat parantamaan aikaa jo melko kuivalla radalla. Nässi kokeili kuivan kelin renkaita, mutta ne eivät vielä toimineet vaan sijoitus putosi 12:ksi. Tämä antoi kuitenkin kohtuullisen lähtöpaikan 36:n kuljettajan joukossa.

Ensimmäisessä kilpailussa Nässi piti paikkansa lähdössä ja pystyi nousemaan alkukierroksilla jo yhdeksänneksi. Loppukierroksilla käsi alkoi puutua ja vaikeutti täysjarrutuksia. Sijoitus alkoi pudota ja Nässi oli maalissa 16:s sekä Open 600-luokan neljäs.

Sunnuntain ja lauantain välisenä yönä satoi ja rata oli aamun warm upissa puoliksi märkä. Noin puolet kuskeista ei ajanut ollenkaan ja näistäkin suurin osa vain pari kierrosta, myöskään Nässi ei ajanut. Kilpailun lähtö oli päivällä ja radalla oli vielä paljon märkiä kohtia. Suomalaisen lähtö ei nyt aivan onnistunut, mutta hän taisteli samassa ryhmässä sijoista 8-18. Neljännellä kierroksella ohitustilanteessa Nässin ajolinja painui hieman leveäksi ysi kaarteessa ja etupyörä osui märälle tuhoisin seurauksin. Yamahaan tuli sen verran vaurioita, että kisan jatkaminen ei onnistunut.

Nässin ja RAM Racing Yamahan tutustuminen Espanjan mestaruussarjaan oli onnistunut, vaikka kuski ei ollut parhaassa terässä. Kaluston ja kuljettajan vauhdin puolesta pystytään taistelemaan sijoituksista kymmenen joukossa. Neljän kuskin kärki oli Jerezissä todella kova: Oscar Gutierrez, Miguel Pons, Hector Garzo ja Borja Quero, joilta löytyy jo kokemusta MM-sarjastakin. Hienosti viidenneksi molemmissa lähdöissä ajoi hyvän ja nousujohteisen kauden ajanut, Vertti Takala.

– Kisaviikonloppuun mahtui hienoja onnistumisia ja epäonnea. Pienen ajoasennon muutoksen jälkeen käsikin tuntui kestävän paremmin, joten keskeytys todella harmittaa. Suuret kiitokset RAM Racingin Jani Rätölle ja Markku Visurille, jotka saivat Yamahan säädöt kohdalleen. Myös suuret kiitokset Aroafisiofimedin Aroa Olivaresille, joka huolehti käden hoidosta joka päivä, kertoi Nässi kilpailun jälkeen.

Teksti: Juha Nässi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing