Road Racing 17.07.2019

Felix Nässille täysi pistepotti Pärnusta

Felix Nässi nappasi tuplavoitot Pärnun osakilpailusta. Kuva: Timo Nässi

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarja jatkui Pärnussa vaihtelevassa säässä. Etukäteen tiedettiin, että Superstock 600 -luokan kilpailusta tulee tiukka, voitot eivät irtoa helposti. Sateet tulivat kuitenkin Felix Nässin avuksi ja tuloksena oli tuplavoitot.

Lauantain aika-ajossa säästettiin taas renkaita ensimmäiseen kilpailulähtöön, uusi sääntö sallii vain neljä kuivan kelin rengasta viikonlopun aika-ajoon ja kilpailuihin. Sadekelin renkaiden määrää ei ole rajoitettu. Pakollisella kolmen kierroksen ajolla irtosi eturivin toinen ruutu. Kilpailuun lähdettiin sateessa ja rata oli ajoittain todella märkä. Kärkeen ampaisi Niko Tanskanen, seuraavana oli Kimi Patova ja Nässi tarkkaili tilannetta kolmannelta paikalta. Kilpailua oli ajettu jo reilusti yli puolenvälin, kun Nässi siirtyi kärkeen perässään Patova. Viimeisellä kierroksella Nässi ajoi kilpailun nopeimman kierroksen, mikä tiesi paalupaikkaa sunnuntain kilpailuun. Tanskanen oli maalissa kolmas.

– Tulos oli parempi kuin vielä eilen odotin. Aloitin maltilla, kun rengas tuntui todella liukkaalta. Lopussa nostin vauhtia ja nykäisin pienen eron Patovaan, kommentoi Nässi kilpailun jälkeen.

Sunnuntain kilpailun tutustumiskierroksella alkoi sataa ja lähtö viivästyi. Kilpailuun lähdettiin wet race -lähtönä. Sade kuitenkin loppui nopeasti ja melkein kaikki lähtivät radalle kuivan kelin renkailla. Kilpailun kärjessä Nässi ja Patova ottivat mittaa toisistaan, tiukka vääntö jatkui kilpailun loppuun asti. Lopussa Nässi teki pienen ajovirheen ja Patova pääsi jo vähän karkuun. Mutta sitten alkoi sade, minkä Nässi hallitsi ja onnistui Patovan ohituksessa viimeisellä kierroksella. Myös jo seitsemän sekunnin päähän pudonnut Peter Paloranta sai selvästi vauhtia hidastaneen kärkikaksikon kiinni ja myös hän ohitti Patovan. Maaliin kärkikolmikko tuli 0,5 sekunnin sisällä järjestyksessä Nässi, Paloranta ja kolmantena Patova.

– RAM Racing Yamahan mekaanikot Markku Visuri ja Henri Ammer tekivät Jani Rätön johdolla hyvää työtä vaikka olosuhteet vaihtelivat jatkuvasti ja teettivät paljon töitä. Suuret kiitokset koko tiimille ja yhteistyökumppaneille. Nyt alkaa valmistautuminen jo seuraavaan osakilpailuun, joka ajetaan Alastarolla 27-28. heinäkuuta, kertoi tyytyväinen Nässi kilpailun jälkeen.

Teksti: Felix Nässin tiedotus, Juha Nässi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing