Road Racing 11.10.2019

Felix Nässille tärkeää kilpailukokemusta ESBK-sarjasta

Felix Nässi kilpaili ensi kertaa ESBK-sarjassa. Kuva: Timo Nässi.

Pohjois-Espanjassa ajettu, ratamoottoripyöräilyn Espanjan mestaruussarjan osakilpailu oli Felix Nässin ensimmäinen kyseisessä sarjassa, ja sarjan kovuus vastasi ennakko-odotuksia. Nässin vauhti riittää keskiryhmään, mutta kärkeen on vielä matkaa. Huolellisella valmistautumisella on pienelläkin tiimillä mahdollista saadaan kilpailukykyinen Supersport-paketti aikaan.

Pari ensimmäistä päivää menivät Nässillä radan opetteluun ja etenkin radan keskisektori osoittautui vaikeaksi eikä siihen oikein löytynyt ratkaisua koko viikonlopun aikana, vaikka pientä parannusta Nässi saikin aikaan.

Lauantain ensimmäisessä aika-ajossa olivat hyvät olosuhteet ja aika-ajorenkaalla olisi Nässillä ollut mahdollista ajaa hyvä sijoitus, mutta hän päätti kuitenkin ajaa kilpailurenkailla ja keskittyä kilpailusäätöihin. Viimeisellä nopealla vedolla Nässin pyörän etupää lähti alta vauhdikkaassa vasemmalle taittuvassa kaarteessa – kuljettaja ja Yamaha liukuivat noin 100 metriä turva-alueen asfaltilla. Suuremmilta vaurioilta vältyttiin ja RAM Racing -mekaanikot saivat Yamahan täyteen iskuun toiseen aika-ajoon. Aika ei enää lämpimässä iltapäivän säässä parantunut, ja Nässin sijoitus oli 21. Kärkeen matkaa jäi 2,7 sekuntia.

Felix Nässi ja RAM Racing -tiimiä. Kuva: Timo Nässi.

Sunnuntaiaamun warm upissa Nässi yritti hakea parempia linjoja keskisektorin kaarreyhdistelmiin, mutta aika ei kuitenkaan parantunut.

Kilpailun lähtö onnistui hyvin ja Nässi ohitti muutaman kilpailijan lähtökiihdytyksessä. Suurimman osan kilpailua hänen sijoituksensa oli 20. Jo kilpailun alussa ilmennyt vanha käsivaiva pakotti Nässin kuitenkin harmittavasti keskeyttämään ja näin ollen lopullinen vauhti jäi näkemättä. Se oli tiimin kannalta ikävä asia, mutta kokemusta saatiin runsaasti. Rengasvalinnat onnistuivat ja Yamaha oli koko ajan hyvässä balanssissa, kiitos Jani Rätön ja Markku Visurin, jotka vastasivat kilpailukaluston toiminnasta.

– Viikonlopusta jäi totta kai todella pettynyt olo, sillä pääsin täysin uudella radalla nopeasti hyvään vauhtiin ja vauhti nousi päivä päivältä todella hyvin, joten kisasta odotin paljon. Jo muutaman kierroksen jälkeen aloin tuntea, että puristan liikaa ja käsi ei tule kestämään, joten hidastin vauhtia, jotta käsi pääsisi huilaamaan, mutta loppujen lopuksi kädessä ei ollut enää mitään tuntoa ja ajo alkoi olemaan vaarallista, Nässi kuvaili.

– Kättä on hoidettu ahkerasti hieronnan ja fysioterapian avulla, mutta ilmeisesti ne eivät ole tuoneet toivottua lopputulosta. Käden leikkaamista on mietitty jo tämän kauden aikana, mutta ollaan tultu siihen lopputulokseen, että käsi leikataan kauden päätteeksi ja kesken kautta pyritään hoitamaan kättä muilla keinoin.

Felix Nässi Navarrassa. Kuva: Timo Nässi.

Kuva: Timo Nässi.

Kuva: Timo Nässi.

Teksti: Juha Nässi.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing