Road Racing 30.07.2019

Felix Nässillä ei ollut paras viikonloppu helteisellä Alastarolla

Felix Nässi ajoi sunnuntaina kolmanneksi Alastarolla. Kuva: Timo Nässi

Yli 30 asteen helteessä kilpailtu ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan neljäs osakilpailu ei mennyt Felix Nässin suunnitelmien mukaan. Brittien sarjasta mukaan tullut Eemeli Lahti tiedettiin vaikeasti voitettavaksi, mutta sijoitukset neljäs ja kolmas eivät vastanneet tavoitteita. Haasteita riitti molemmissa lähdöissä ja lopulta pitää olla tyytyväinen, että päästiin maaliin molemmissa erissä.

Lauantain aika-ajossa Nässi ajoi eturiviin hyvällä ajalla 1:18,295. Kilpailussa kytkin alkoi temppuilla heti lähdössä ja kytkin vaijeria piti säätää parilla ensimmäisellä kierroksella. Nässi putosi joukon viimeiseksi, ja jäi 17 sekuntia kärjestä. Nässi aloitti kuitenkin hurjan nousun, edelle jäivät vain Lahti, Patova ja Paavilainen, tämä oli myös maaliintulo järjestys.

Sunnuntaiksi oli luvassa vielä kuumempi kilpailupäivä, tämä oli kuitenkin hyvää harjoitusta tulevaisuutta varten.

Lähdössä kärkeen ampaisi Lahti, ja tähän vauhtiin eivät muut pystyneet vastaamaan, Patova ja Nässi jäivät taistelemaan toisesta sijasta. Uusi kytkin toimi eri tavalla ja nyt piti opetella uusi tapa tulla kaarteeseen. Kun kilpailun jälkipuoliskolla olisi pitänyt nostaa vauhtia, kääntyikin kilpailu selviämistaisteluksi. Nässin oikea käsi puutui niin pahasti, että vauhtia oli pakko tiputtaa. Kolmanteen sijaan oli tällä kertaa tyydyttävä, nyt pitää fysioterapeutin kanssa miettiä miten käsi saadaan jatkossa kestämään.

Viimeinen SM-kilpailu ajetaan Virtasalmella 17-18. elokuuta.

– Viikonloppu oli ehdottomasti suuri pettymys. Käsi aiheuttaa tällä hetkellä niin suuria ongelmia, että ajamisesta ei tule mitään muutaman kierroksen jälkeen. Viikonloppu oli henkisesti raskas ja nyt yritetään ratkoa käden ongelmaa.

– Ajaminen oli hyvällä mallilla ja Yamaha saatiin hyviin säätöihin, mutta tulosta ei pysty tekemään kuin sateella, sillä käsi ei aiheuta samalla tavalla ongelmaa. Suuret kiitokset tiimille, joka joutui tekemään töitä paahtavassa helteessä kuuden päivän aikana viisi pitkää päivää, kun renkaita ja säätöjä testattiin Alastaron uudella asfaltilla, kertoi Nässi kilpailun jälkeen.

Teksti: Juha Nässi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing