Road Racing 02.07.2019

Felix Nässillä dramaattinen viikonloppu Kemoralla

Felix Nässi jäi lauantain kilpailussa niukasti toiseksi. Kuva: Felix Nässin tiedotus

Road Racingin SM-sarja jatkui viime viikonloppuna Kemoran moottoriradalla. Felix Nässin viikonlopusta ei jäänyt tapahtumia puuttumaan.

Juuri ennen aika-ajon alkua alkoi satamaan, joten Nässi kurvasi jo ennen radalle menoa takaisin varikolle, ja nopean renkaan vaihdon jälkeen liittyi mukaan aika-ajoon. Pauli Pekkanen ehti ajaa heti aika-ajon alussa kovan ajan, joka piti loppuun asti. Sade heikkeni loppua kohden ja Nässi paransi loppua kohden, mutta jäi kuitenkin kakkosruutuun 0,5 sekuntia Pekkasen takana.

Ennen kilpailun alkua rata ehti kuivua. Paalulta lähtenyt Pekkanen ampaisi kärkeen, mutta Nässi onnistui pian ohituksessa. Tämän jälkeen Nässi ja Patova ajoivat yhdessä koko kilpailun, välillä johtopaikkaa vaihtaen. Kilpailun viimeisessä kaarteessa hieman liian jyrkkä ajolinja vei liikaa Nässin vauhtia ja Patova ehti maalilinjalle puoli pyörän mittaa ennen Nässiä, Paavilainen oli kolmas ja Pekkanen neljäs.

Sunnuntaiaamun aurinkoisessa säässä ajetussa warm-upissa Nässi oli nopein ja Peetu Paavilainen toinen. Startissa Nässi ei aivan onnistunut, mutta siirtyi jo kolmannessa mutkassa johtoon. Pekkanen kaatui kolmannella kierroksella ja Nässi ajoi koko kilpailun kärjessä, Patova aivan perässä. Viimeisellä kierroksella paluusuoran jarrussa Patova onnistui kuitenkin ohituksessa. Nässin ohitusyrityksen viimeisessä kaarteessa vesitti radalle öljyä päästänyt kierroksella ohitettavan moottoririkko.

– Vaikka oma pistepussi ei paljon Vetelissä karttunutkaan, niin vauhti oli todella hyvää ja tasaista, sillä ennätykset paranivat ja kisoissa lähes virheetön ajaminen lupaa hyvää loppukauteen. Kuski on kaadon jälkeen kunnossa ja tiimi saa Yamahan taas ajokuntoon seuraavaan kisaan. Kärjessä tilanne tiivistyy, ja nyt joutuu ajamaan koko ajan tosissaan kilpaa myös SM-sarjassa, tämä on hyvä asia tulevaisuutta ajatellen.

Teksti: Felix Nässin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing