Motocross 14.07.2016

FCR Finland Suzukin alkukausi on ollut kaksijakoinen

Kuva Antti Ruotsala.

Ensimmäistä kauttaan operoivan uuden motocross-tiimin, FCR Finland Suzukin alkukausi on sujunut kaksijakoisissa tunnelmissa. Tiimin kuljettajista MX1-luokassa ajava Teemu Keljo on aloittanut kautensa erinomaisesti johtaen SM-sarjaa kolmen kisaviikonlopun jälkeen. MX2-luokan Taneli Kontto on sen sijaan kärsinyt vammoista ja pistetili on yhä avaamatta.

– Alkukauden voisi tiivistää kahteen sanaan eli se on pitänyt sisällään niin onnistumisia kuin pettymyksiäkin, tiimipäällikkö Mika Kontto selvittää.

Teemu Keljon valttikorttina MX1-luokassa on ollut tasaisuus. 20-vuotiaalla tamperelaisella ei ole toistaiseksi plakkarissa vielä yhtään erävoittoa, mutta tasaisesti napsitut hyvät sijoitukset takaavat miehelle pistejohdon. Kuopiossa Keljo oli kisan totaalivoittaja, Siilinjärvellä toinen ja Orimattilassa puolestaan kolmas.

– Keväällä Belgiassa vietetyt viisi treeniviikkoa kantavat nyt hedelmää. Teemu on varmasti yksi sarjan kovakuntoisimmista kuljettajista ja Belgiasta saatiin hyvää ajo- ja kilpailutuntumaa. Hän osallistui leirin aikana kahteen kilpailuun, joista toinen päättyi voittoon, Mika Kontto kertoo.

21-vuotias Taneli Kontto puolestaan leireili keväällä Virossa. Tiivis ajorupeama kostautui kuitenkin oikean käden ojentajalihaksen rasitusvammana, jota ei saatu täydellisesti kuntoon Kuopion SM-avaukseen mennessä. Porilainen yritti toki ajaa, mutta matka päättyi kaatumiseen.

Siilinjärven osakilpailussa Konton nilkasta revähtivät nivelsiteet ja kisa jäi siihen. Orimattila jätettiin väliin kun jalka ei antanut vielä periksi täysipainoiselle ajamiselle.

– Karkkilassa heinäkuun puolivälissä ajettava neljäskin osakilpailu jäänee Tanelin osalta väliin, mutta Teemu on varmasti mukana. Hän astui juuri varusmiespalvelukseen Parolaan, mutta eiköhän sieltä sentään pari kertaa pääsisi treenaamaan ennen seuraavaa kilpailua, tiimipäällikkö Mika Kontto miettii.

SM-sarjassa ajetaan tänä vuonna kuusi osakilpailua eli kaksi vähemmän kuin vuosi sitten. Sarja jatkuu siis Karkkilassa 17.7. Viides osakilpailu on Alavudella 14.8. ja kuudes puolestaan Hyvinkäällä 4.9.

– Teemu Keljon tavoite on yksiselitteinen eli Suomen mestaruus. Mies ei ole vielä pystynyt näyttämään parastaan, mutta kunhan ajoon saadaan hiukan lisää rentoutta, niin erävoittojakin alkaa varmasti tippua, Mika Kontto lupaa.

Keljolla on kasassa 124 SM-pistettä. Seuraavina sarjassa tulevat Aki Manninen 116, Joni Roos 103, Jaro Pääkkönen 97, Toni Eriksson 96 ja Teemu Lehtinen 78.

– Taneli Konton osalta haaveet hyvästä kokonaissijoituksesta on ikävä kyllä pakko unohtaa tämän vuoden osalta. Toivotaan nyt, että paikat olisivat kunnossa kahdessa viimeisessä osakilpailussa, tiimipäällikkö linjaa.

FCR Finland Suzukin pääyhteistyökumppani on FCR Finland, joka toteuttaa kansainvälisen meriteollisuuden tarpeisiin korjausrakentamisen kokonaisratkaisuja sekä uudisrakennuksia risteilyvarustamoille.  Tukea tiimi saa Suomen lisäksi myös Italiasta, Yhdysvalloista ja Virosta. Suurin osa yhteistyökumppaneista on jollain tapaa tekemisissä laivateollisuuden ja laivojen kunnossapidon kanssa.

Sekä Teemu Keljo että Taneli Kontto kilpailivat aikaisemmin Suzuki Team Finlandin väreissä ja maahantuoja on edelleenkin vahvasti mukana kaksikon taustalla. Molemmat kuljettajat ovat ajaneet Suzukilla jo useamman vuoden ajan. Keljo voitti 2014 japanilaispyörällä MX2-luokan SM-pronssia.

Teksti: FCR Finland Suzuki tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross