Drag Racing -autot 24.06.2018

F1-kommentaattori Ossi Oikarinen taistelee Suomen mestaruudesta Pro Street -luokassa

Ossi Oikarinen (vas.) ja Ari Pietilä kisaavat Woodstock Racing -tiimissä. Kuva: FHRA Tiedotus

Drag Racingin SM-sarja on täynnä hyvin mielenkiintoisia nimiä. Yksi heistä on F1-kommentaattorinakin tuttu Ossi Oikarinen.

Ossi Oikarinen rakensi viime talvena uuden auton ja siirtyi viime kauteen verrattuna nopeampaan Pro Street-ryhmään. Miehen uusi punamusta vauhtihirmu on todella näyttävä ja nopea

Formula 1 -televisiolähetyksistä tuttu kommentaattori Oikarinen kilpailee lahtelaisen Woodstock Racingin kilpatiimin riveissä.

Ossi OIkarinen vauhdissa. Kuva: FHRA Tiedotus

Miehen ura moottoriurheilupiireissä on vaikuttava. Vuonna 1997 hän sai pestin formulatalli Arrowsilta, vuonna 2001 hän siirtyi Toyotalle, sen jälkeen vuonna 2007 BMW Sauberille ja sitten vuonna 2009 Ferrarille. Oikarinen on työskennellyt myös teknillisenä johtajana DTM-sarjan Team Rosbergissa ja Tuulilasi-lehden testaustoiminnan päällikkönä.

Seuraava Drag Racingin SM-osakilpailu ajetaan kesä-heinäkuun vaihteessa Alastarolla, joka isännöi samalla myös EM-osakilpailua. Tuolloin järjestettävä perinteinen FHRA Nitro Nationals on näillä näkymin Suomen drag racing -historian viimeinen Alastaron moottoriradalla ajettava EM-osakilpailu. Kaudella 2019 EM-kisat järjestetään Kauhavan uudella kiihdytysradalla, jossa jo tänä kesänä ajetaan SM-kilpailujen kaksi viimeistä osakilpailua.

Teksti: Moottoriurheilu.tv / FHRA Tiedotus

Ossi Oikarinen teki lapsuuden intohimosta harrastuksen ja ammatin

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing