Rata-ajo 04.10.2018

F1 jatkuu Japanissa viikonloppuna – suomalaiset taisteluun sarjan kolmossijasta

Kimi Räikkönen starttaa viikonloppuna viidenneksi viimeiseen osakilpailuunsa Ferrarilla. Kuva: Ferrari Media

Formula 1 -sarja siirtyy tulevaksi viikonlopuksi Japanin saarelle. Suomalaiskuljettajat on pelattu jo MM-pelistä pois, ja Sebastian Vettelkin tarvitsisi täydellistä onnistumista kauden loppukilpailuissa noustakseen vielä Lewis Hamiltonin haastajaksi.

Suzukan 5807 metriä pitkä rata toimii näyttämönä kauden 17. osakilpailulle, johon suunnataan nelinkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin johdossa. Mercedeksen tallissa ajava Hamilton johtaa MM-sarjaa 306 pisteellä ennen Ferrarin Sebastian Vetteliä. Vettel on ennen Suzukan osakilpailua 50 pistettä perässä nelinkertaista maailmanmestaria, ja eron kurominen umpeen vaatisi Vettelin voittoa jokaisesta jäljellä olevasta viidestä osakilpailusta. Lisäksi Hamiltonin tulisi olla kolmas neljässä osakilpailussa, ja neljäs yhdessä jäljellä olevassa osakilpailussa.

Mercedeksen Valtteri Bottas ja Ferrarilta Sauberille ensi kaudella siirtyvä Kimi Räikkönen käyvät yhä tiukkaa kamppailua kolmossijasta, kun Bottaksella on kasassa 189 pistettä ja Räikkönen on vain kolmen pisteen päässä 186 pisteellä. Myös Red Bullin Max Verstappen väijyy viidentenä kahdeksan pistettä Räikkösen perässä.

Viime vuonna Japanin GP oli Hamiltonin juhlaa, ja palkintopallin täydensivät Red Bull -kaksikko Verstappen ja Daniel Ricciardo. Bottas oli edellisvuonna neljäs ja Räikkönen viides.

Japanin GP:n lähetysajat ovat mieluisia aamuvirkuille, sillä aika-ajot ajetaan lauantaina Suomen aikaa klo 8.55 ja kilpailu on vuorossa sunnuntaina klo 8.00. F1-osakilpailut Suomessa näyttää C More.

Tutustu tästä Suzukan rataan Valtteri Bottaksen opastuksessa:

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Hamilton voittoon Venäjällä – Valtteri Bottas tallimääräyksellä toinen

Bottas kiri paalulle Sotshissa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo