Rata-ajo 13.05.2018

F1 Barcelonan GP: Bottas toiseksi, Räikkönen joutui keskeyttämään

Valtteri Bottas kehui tiimin strategian menneen nappiin Espanjassa. Kuva: Steve Etherington

Formula 1 -sarjan kauden viides osakilpailu ajettiin tänään Barcelonan radalla Espanjassa. Suomalaisittain päivä oli kaksijakoinen.

Kolmannesta lähtöruudusta startannut Sebastian Vettel lähti hanakasti matkaan, ja oli ensimmäisten mutkien jälkeen ohittanut Suomen Valtteri Bottaksen. Räikkönen jäi lähdössä Vettelin taakse mottiin, mutta onnistui säilyttämään neljännen sijansa.

Haas-tallin Roman Grosjean aiheutti vipinää heti alussa, kun mies pyöräytti autonsa Renaultin Nico Hulkenbergin ja Toro Rosson Pierre Gaslyn eteen tuhoisin seurauksin. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta turva-auto saatiin radalle jo ennen ensimmäisen kierroksen päätöstä.

Kierroksella 25 Kimi Räikkösen tehot tuntuivat hetkeksi katoavan, ja mies putosi nelostilalta kahdeksanneksi. Räikkönen sai linkutettua tehottoman autonsa varikolle asti, mutta jäämiehen kilpailu päättyi keskeytykseen.

– En oikein tiedä mitä tapahtui, tehot vain lähtivät yhtäkkiä eikä auto kulkenut enää. Ihan hyvältä auto tuntui ennen sitä, ihmetteli Räikkönen.

Esteban Oconin keskeytyksen vuoksi tulleen virtuaalisen turva-auton aikana Vettel kävi varikkopysähdyksellä, mikä tiputti miehen aina neljänneksi saakka. Vettelin pysähdys nosti Bottaksen jälleen kilpailussa toiseksi.

Kilpailu ei tarjonnut edellisen Bakun osakilpailun tavoin suurta jännitysnäytelmää, ja lopulta maaliin ajettiin järjestyksessä Hamilton, Bottas ja Red Bullin Max Verstappen.

– Totta kai olisin halunnut voittaa, mutta tämä on todella hyvä tulos tiimille. Meillä on todella hyvä auto ja strategia toimi tänään hyvin. Tänä viikonloppuna olimme tiiminä täydellisiä, kommentoi Bottas viikonloppua kilpailun jälkeen.

Seuraavaksi Formula 1 -sirkus rantautuu legendaariselle Monacon katuradalle kahden viikon kuluttua 24.-27. toukokuuta.

Espanjan GP:n lopputulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo