Ralli 23.05.2018

F-rallisarjan sorakausi alkaa Varsinais-Suomen vauhdikkailla teillä

Markus Hellström hakee sarjan johtajan paikkaa lauantaina. Kuva: Riia Lehti

F-rallisarjan kolmas ja ensimmäinen soraosakilpailu Kaasujalka-ralli ajetaan lauantaina 26.5.2018 Raision UA:n 30-vuotisjuhlakilpailuna. Ralli alkaa jo perjantaina, kun nuottiluokat tutustuvat reittiin.

Kaasujalka-ralliin ilmoittautui 112 autokuntaa. Ensimmäisenä reitille lähtee yleinen (klassikko) luokka, jonka jälkeen ovat vuorossa nuottiluokat. Nuotti luokkien perään starttaavat seniorit ja sitten juniorit.

Kilpailukeskus Raisiossa

Kaasujalka-rallin kilpailukeskus sijaitsee Raision keskustassa Vaisaaren koululla (Juhaninkuja 4, Raisio).

Kilpailu alkaa lauantaina klo 10.01. Seitsemän erikoiskoetta (yhteensä 77,5 EK-km) sisältävä reitti kulkee luonnollisesti Raisiosta idän suuntaan. Tauolla poiketaan alkaen klo 14 Pyhäjärven rantamaisemissa Valasrannan tanssilavalla Yläneellä.

Maaliin ensimmäistä kilpailijaa odotetaan puoli kuuden maissa kilpailukeskukseen.

Paavilainen jatkaa piikkipaikalla

Viime kauden seniorimestari MHJ-RT:n Juha Paavilainen (BMW M3) siirtyi täksi kaudeksi yleiseen (Klassikko luokkaan, ilman nuottia ajavat). Paavilaisen paluu senioreista onnistui mainiosti, sillä lappeenrantalainen on voittanut sekä Kaavilla että Jämsässä JMK-rallissa. Paavilainen johtaakin yleisestä luokkaa maksimipistein (60).

Kaavin tapaan JMK-rallissa kakkoseksi ajoi Laihian UA:n Tuomas Kamila Opel Astralla. Toinen reilu parikymppinen lupaus AL-Tikkakosken Teemu Kuusinen oli Starletilla kolmas kummassakin osakilpailussa. Kamila on sarjassa kakkosena 56 ja Kuusinen kolmantena 50 pisteellä.

Neljänneksi eniten pisteitä kerännyt Krister Sjölund ei ole mukana ja niinpä neljäntenä matkaan lähtee viidentenä pisteissä oleva Akaan MM:n Kari Mäkinen VW Golfilla.

Katajamäki teki komean paluun Kaavilla

Monikertainen Suomen mestari ja WRC-rallissakin parhaimmillaan kuudenneksi sijoittunut Järviseudun UA:n Kosti Katajamäki (BMW M3) teki komean paluun tositoimiin.

Katajamäki voitti Kaavilla ja oli JMK-Rallissa kolmas. Pisteitä hänellä on 55.

Toisena sarjassa on Salon UA:n Markus Hellström (Volvo 240) vain kahden pisteen päässä. Hellström oli avauskisassa kolmas ja Jämsässä hän pystyi pitämään Katajamäen takanaan ajaen toiseksi. Salolainen on aina ajanut hienosti Länsi-Suomen kisoissa, joten tavoitteena Hellströmillä on siirtyminen sarjan kärkeen.

Loistavaa työtä on tehnyt myös nuori, vasta 19-vuotias Laukaan MM:n Nico Valkonen. Kaavilla kausi alkoi komeasti kakkossijalla ja jatkoksi Opel Astra -pilotti oli JMK-rallissa neljäs. Sarjapisteissä Valkonen on vain neljän pisteen päässä Katajamäestä ja kahden pisteen päässä Hellströmistä.

Neljätenä sarjassa on Riihimäen UA:ta edustava Petteri Salminen (Volvo 242) ennen Someron UA VW Golf -kuskia Reijo Mattilaa.

Koljonen nelivetojen kärjessä

Tervakosken UA:n Juha Koljonen vei vakuuttavasti voiton Kaavilla ollen koko kisan nopein. Jämsässä Koljonen taisteli maaliin tekniikkamurheiden hidastamana kakkoseksi. Kaavilla puolestaan tekniikan kiusaama Lohjan UA:n Arto Juolahti keskeytti, mutta oli puolestaan JMK-rallin nopein kuljettaja.

Nelivetoisen sarjaa johtaa ennen kesän kisoja Koljonen (19). Toisena on Raision UA:n Reijo Heikkilä (17). Juolahti on 10 pisteellä neljäs. 

Kytölä heti piikkipaikalle

Hämeenkyrön UA:n Marko Mansikkamäki on aloittanut vahvasti seniorien toisen kautensa. Avauskisassa Kaavilla Starletin huippuun hionut Mansikkamäki oli toinen, ja Jämsässä hän saavutti ensimmäisen voiton. Viisinkertainen mestari Pohjois-Hämeen UA:n Kari Kytölä oli Kaavin ykkönen, mutta tekniikkaongelmat pudottivat oriveteläisen BMW M3-pilotin yhdeksänneksi.

Mansikkamäki nousi seniorien ensimmäiseksi 58 pisteellä, toisena on hienoja otteita esittänyt Keski-Karjalan UA:n Seppo Korhonen (Honda Civic) 47 pisteellä. Myös Kytölällä on pisteitä kasassa 47.

Starletkaksikko tasapistein

Lappeenrannan UA:n Matti Rinne (Volvo 240) ajoi komeasti voittoon Kaavilla, mutta Ouninpohjassa päättyi JMK-ralli ulosajoon ja pisteitä nolla.

Uskomattoman kovan taistelun JMK-rallin voitosta kävivät Kaavilla toiseksi ajanut Mäntsälän MK:n Kim Forsgren ja Kaavin kolmonen toinen Starlet-pilotti Ylitornion UA:n Ari-Pekka Koivisto. Koivisto nousi voittoon päätöspätkällä 3,1 sekunnin turvin. Kahden osakilpailun jälkeen kaksikko on kärjessä tasapistein 55. Koivisto on kuitenkin ykkösenä ennen Forsgrenia. Sarjassa kolmantena on legendaarisen Dragon Racing Teamin junnukuski Laihian UA:n Juha-Mikael Hannula (BMW M3) 46 pisteellä.

Teemu Kuusinen johtaa Original-Cupia ennen Kim Forsgrenia ja Timo Tasankoa.

Tulokas-Cupissa kärkipaikkaa pitää Teemu Vesala kannassaan Pasi Mäkinen ja Aku Kaukoluoto.

Kaasujalka-Ralli 

Kauden kolmas ja samalla ensimmäinen sorakisa ajetaan Varsinais-Suomen teillä. Kilpailukeskus sijaitsee Raision keskustassa, joten reitti kulkee idän suuntaan. (lännessä merta)

Kilpailupäivä: Lauantai 26.5.2018

Reitti: Seitsemän (7) erikoiskoetta, 77,5 EK-km, kokonaisreitti n. 248km.

Kilpailukeskus: Vaisaaren koulu, (Juhaninkuja 4, Raisio)

Nuotitus: Perjantai 25.5.2018 klo 8.00-18.00

Kilpailutoimisto: La 26.5. klo 7.00 Vaisaaren koulu, (Juhaninkuja 4, Raisio)

Pe 25.5. klo 6.30 Raision UA:n kerhohuone (Tanhukatu 2, Raisio)

Turvallisuustarkastus:  la 26.5. alk. klo 8.00 Rasekon ammattiopiston tiloissa (Eerokujan 3) aivan kilpailukeskuksen vieressä.

Kilpailu alkaa: klo 10.01, kilpailukeskus, Vaisaaren koulu, (Juhaninkuja 4, Raisio)

Tauko:  n. klo 14.00 Valasrannan tanssilava (Valasrannantie 363, Yläne)

Kilpailu alkaa: n. klo 17.30, kilpailukeskus, Vaisaaren koulu, (Juhaninkuja 4, Raisio)

Rallipaketit

Rallipaketit tulevat myyntiin klo 8.00: Rallipaketti maksaa 10€ ja se sisältää kahden pääsyn erikoiskokeille.

Erikoiskoekohtainen lippu 5€.

Myyntipaikat

– Neste Vesilaitoksentie, Raisio (Vesilaitoksentie 2, 21200 Raisio)

– Jussin Grilli Mynämäki (Lepistöntie 2 A, 23100 Mynämäki)

– ST1 Yläne (Keskustie 84, 21900 Pöytyä)

– Kilpailukeskus, Vaisaaren koulu, (Juhaninkuja 4, Raisio)

Lähtöluettelo

Kisainfo F-rallisarjan nettisivuilta.

Infoa myös Kaasujalka-Rallin nettisivuilta.

Facebookista: Kaasujalka Ralli

sekä F-rallisarjan Facebookista.

Tulokset hoitaa: MUT-Palvelu Oy

Lisäohjelmaa:

Mylly Motor Show 25.-27.5. Kauppakeskus Mylly Raisio

myllymotorshow.fi

Facebook.com/myllymotorshow

Teksti: Jorma Mikkola

Uusimmat

Lisää aiheesta