Autosuunnistus 22.05.2016

Ex-mestarit juhlivat autosuunnistuksen SM-avauksessa

Vuoden 2011 suomenmestarit Veli-Matti Lundahl (AAU) ja Riku Bitter (RiiUA) eivät onnistuneet kotimaisemissaan vaan jäivät 28 parin kisassa kymmenenneksi. Kuva Juhani Valkonen

Entinen maajoukkuesuunnistaja Timo Saarinen ei hukannut AS:n SM-avauksessa yhtään suunnistusasemaa.

Autosuunnistuksen SM-sarjan avauskilpailun kärjen muodostivat vuosien 2013 ja 2012 mestariparit. Hämeenlinnassa ja Janakkalassa suunnistetun Kievarin Kierroksen parhaasta suunnistussuorituksesta vastasi KangUA:n Timo Saarinen, joka ei kadottanut pitkässä kisassa yhtään 600 pisteen (ajassa 10 min) arvoista suunnistusasemaa.

Timo Saarinen on toisen polven autosuunnistaja, joka lopetti harrastuksen juniori-iässä ja keskittyi juoksusuunnistukseen. Maajoukkuetason suunnistusuran loputtua Saarinen palasi 2010-luvulla AS:n pariin ja on sen jälkeen voittanut AS-cupin 2011, SM-kultaa 2013 ja SM-pronssia 2015.

Turengin Autourheilukerhon järjestämän SM-avauksen voitolla Saarinen otti yhdessä kuljettajansa Anssi Karppisen kanssa vahvan otteen mestaruuteen, sillä SM ratkaistaan tänä vuonna poikkeuksellisesti vain kolmessa kisassa, joista kaksi lasketaan mukaan kilpailijan SM-pisteisiin.

Kakkoseksi SM-avauksessa ajoivat FoSUA:n Jari ja Toni Koivisto. Vuoden 2012 SM-ykköset pyrkivät kirkastamaan kahden edellisen kauden SM-hopeat kullaksi. Koivistot ajoivat kisan pienimmät AT-pisteet, mutta parin pistetiliä rasitti yksi hukattu suunnistusasema. Kolmanneksi pitkässä ja hikisessä SM-avauksessa ajoi NaSU:n Hannu Koivusaari – Timo Mäkelä.

Hallitseva suomenmestarimestaripari Jari Ojanperä – Riku Rousku oli SM-avauksessa Koivistojen jälkeen toiseksi nopein, mutta suunnistusvirheet pudottivat NaSU:n parin viidenneksi.

Teksti Pekka Virtanen

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Autosuunnistus