Off Road 26.03.2019

Eurotrial 2019 ajetaan elokuussa Raisiossa

Kuva: Eurotrial 2019

Raision moottorirata-alueen sileillä ja pyöreillä kallioilla väännetään tosissaan isojen autojen rattia elokuussa 2019, kun Off Road Trialin Euroopan-mestaruuskisat pyörähtävät käyntiin. Lajin 5 eri luokkaa kisaavat useiden Euroopan maiden tiimien voimin voitto tavoitteenaan, mutta leikkimielisyys säilyttäen.

Kisan järjestää Raision Urheiluautoilijat ry pääyhteistyöseuransa Mad Moose Racing ry:n kanssa. Mukana järjestelytoimissa ovat myös Harbour Cruisers ry ja Montenegro Off Road Team sekä eri moottoriurheiluseuroja edustavia toimitsijoita.

Eurotrial valikoitui Suomen järjestettäväksi vuodelle 2019 monien pyyntöjen jälkeen. Suomi koetaan upeaksi maaksi, jossa kaikki kisajärjestelyt toimivat hyvin. Aiemminkin ko. kisa on järjestetty Suomessa jo kahdesti, viimeksi 2006 Polvijärvellä, Pohjois-Karjalassa.

Raisio onkin Euroopasta tuleville helposti saavutettava, kun sekä Turun että Naantalin satamista on lyhyt ja vaivaton matka itse kisapaikalle. Samalla on mainio tilaisuus tutustua Raision kehittyvään moottorirataan, jolle lähivuosina tullaan rakentamaan useita moottoriurheilulajeja palvelevat rataosuudet ja muut infrastruktuurit. Turun seutu tarjoaa myös tiimeille fanijoukkoineen paljon nähtävää ja koettavaa kisaviikon aikana.

Mukana Eurotrial-organisaatiossa on 17 Euroopan maata, joista n. 12 maata keskimäärin osallistuu itse kisaan. Raisioon odotetaan n. 120 kilpailijaparia.

Kisa alkaa perjantaina 9.8. vapaalla harjoittelulla ja paraatilla, joka suuntaa rata-alueelta Raision ABC:lle ja takaisin radalle. Perjantai on myös ilmaispäivä, jolloin on mahdollista tutustua kisa-alueeseen, joka on täynnä asiaan liittyviä palveluita ja oheistoimintoja. Lauantai 10.8. ja sunnuntai 11.8. varsinaisina kisapäivinä ovat suurelle yleisölle helposti saavutettavia, sillä lippujen hinnat ovat todella kohtuulliset: päivälippu 15e ja koko vkl 25 e, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa.

Teksti: Satu Lautkankare / Raision UA

Uusimmat

Lisää aiheesta

Off Road