Motocross 11.04.2016

Euroopan mestari Emil Weckman kaasutteli ylivoimaiseen voittoon Latviassa

Emil Weckman kuuluu ehdottomasti suomalaisen motocrossin tulevaisuuden tähtiin. Kuva: Team Manninen Bros. Honda tiedotus

Hallitseva motocrossin EMX150-luokan Euroopan mestari Emil Weckman osallistui viikonloppuna Latvian Kegumsissa ajettuun Baltic Challenge -kilpailuun. Vasta 14-vuotias sipoolainen motocrossin suurlupaus oli hyvässä vedossa ja nappasi ykköstilan sekä aika-ajoissa että kaikissa kolmessa kilpailuerässä.

Weckman on viime viikkoina harjoitellut pääasiassa suuremmalla 250-kuutioisella pyörällä, mutta paluu 150-kuutioisen sarviin sujui ilman suurempia ongelmia.

– Pyörä toimi hienosti ja muutenkin ajaminen tuntui mukavalta. Oikeastaan ainoa ero isompaan 250-kuutioiseen pyörään oli siinä, miltä pyörä tuntuu hypyissä, mutta muutaman kierroksen jälkeen olin taas tottunut siihen. Ensimmäisessä erässä oli pientä kisajännitystä ilmassa ja ajo oli ehkä hieman jäykkää, mutta vähitellen rytmi löytyi ja ajo rentoutui. Kolmannessa erässä olikin radalla aika paljon uria ja koska tutustumiskierrosta ei ajettu, otin ensimmäisen kierroksen varman päälle. Viron Henri Vesilind pääsi siinä hetkeksi johtoon, mutta kuittasin kärkitilan takaisin vielä samalla kierroksella ja ajoin voittoon. Jatkamme tästä nyt viikoksi Viroon harjoittelemaan ja ensi viikonloppuna tarkoitus on osallistua Viljandissa jo vuodesta 1986 järjestettyyn Mulgicross kilpailuun, kertoo Weckman.

Teksti ja kuva: Team Manninen Bros. Honda tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta