Autosuunnistus 27.09.2018

Etelä-Pohjanmaalla ajetaan autosuunnistuksen Pohjois-Euroopan mestaruussarjan Suomen osakilpailu

Autosuunnistukselle on ominaista, että reitti kilpailussa on salainen aina viime hetkille saakka, ja kilpailijat liikkuvat normaali liikenteessä liikennesääntöjen mukaisesti. Kuva: Juhani Valkonen

Lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja lauantaina järjestetään Kuusiokuntien alueella jotain ainutlaatuista. Autosuunnistuksen Pohjois-Euroopan mestaruussarjan Suomen osakilpailut (NEZ) sekä lajin SM-osakilpailu ajetaan 5.-6.10.

Perjantaina 5.10.2018 aloitetaan kilpailu, AUTOPIRTTI AJOT, joka alkaa noin klo 18:00 jälkeen Ähtärin Autopirtiltä, alueena on Ähtärin kaupunki. Kilpailun järjestää Ähtärin Urheiluautoilijat, jotka ovat saaneet apua myös naapuriautourheiluseuroista.

Kilpailu kestää perjantaina noin 2-3 tuntia ja ilmoittautuneita kilpailijoita tulee ainakin Tanskasta, Ruotsista ja Suomesta. Järjestäjät odottavat noin 70 kilpailijaparia perjantain kilpailuun.

Lauantaina jatketaan uutta kilpailua nimeltään IV Ritolan Sinne Tänne Ajot. Kilpailun lähtöpaikka on Ritola Ylipään Nuorisoseura Töysässä. Kilpailun maali sijaitsee Autopirtillä Ähtärissä, kilpailun järjestää Alavuden Urheiluautoilijat ja heillä on myös naapuriautourheiluseuroista apuja.

Tämä kilpailu on myös Pohjois-Euroopan mestaruussarjan Suomen osakilpailu (NEZ) sekä samalla ajetaan myös SM-osakilpailu. Kilpailun kesto on noin 4-5 tuntia ja reitti kulkee kuusiokuntien alueella. Kilpailijoita on tähän kilpailuun ilmoittautunut ainakin Tanskasta, Ruotsista ja Suomesta. Myös tähänkin kisaan järjestäjät odottavat noin 70 kilpailijaparia.

Lajille ominaista on se, että reitti kilpailussa on salainen aina viime hetkille saakka, ja kilpailijat liikkuvat normaali liikenteessä liikennesääntöjen mukaisesti. Niin sanottuja ”pyörityksiä” on luvassa molemmissa kilpailuissa muun muassa teollisuusalueilla, hiekkakuopilla, metsäpoluilla ja ties missä. Ratamestarit ovat luoneet molemmissa kilpailuissa mielenkiintoiset reitit, joten helpolla eivät kilpailijat tule pääsemään.

Kilpailun keskipiste, jossa on tapahtumaa molemmille päiville, sijaitsee Autopirtti-kahvila-ravintola Ähtärissä, jossa on tapahtumaa aina lauantai-iltaan saakka. Paikalla on tuolloin vielä Oktobeer Vestivaalit.

Teksti: Kilpailun tiedotus / Mikko Myllymäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Autosuunnistus