Rata-ajo 30.08.2017

Espanjan F4-sarja jatkuu – Sami-Matti Trogenin kompassi osoittaa Navarraan

Sami-Matti Trogenin tämän kauden päätavoite on kokemuksen kartuttaminen. Kuva: Sami-Matti Trogenin Tiedotus

Keväällä alkanut Sami-Matti Trogenin formulakausi jatkuu Espanjan mestaruussarjan toisella osakilpailulla Navarrassa. Lohjalainen on urakoinut kauden mittaan jo seitsemän osakilpailua SMP F4 NEZ -sarjaa ja ehtivänä nuorena hän on käynyt esiintymässä palkintokorokkeella myös kotimaan rallicrossissa RX Academyn kahdessa kilpailussa.

– Lähdetään tänään Espanjaan, lennetään Bilbaohon ja ajetaan siitä vajaan parinsadan kilsan siirtymä Navarraan. Siellä alkaa tutustuminen rataan testien merkeissä jo torstaina. Yksi viikonloppu oli kisoista taukoa, joten onhan se jo aikakin päästä kisaamaan! Trogen kertoo.

Espanjan sarja painottuu syksyyn kesän kuumudesta johtuen.

– On siellä vieläkin lämmintä, mutta viikonlopun ennusteen mukaan vähän kuin Suomen kesä, parikymmentä astetta, tosin täältä tuttua vesisadetta ei ainakaan vielä ole ennustettu.

Espanjan sarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin juhannuksena Motorlandissa.

– Se jäi kyllä mieleen. Oli tekniikan kanssa murheita, kerran kisa keskytettiin pahan kolarin takia, itse kolhin autoa aika-ajossa ja kaiken huipuksi viimeisessä lähtössä mun perässä ryskättiin niin, että katosi koko takasiipi. Näitä en tosin enää mieti, se on historiaa ja nyt katse on vain tässä kisassa, eli hyvällä fiiliksellä olen lähdössä. Tavoitteena minulla on ehjät kilpailulähdöt ja kuten kauden suunnitelmaan kuuluu, kokemuksen saaminen. Jos podiumille pääsen, niin se olisi superhyvä suoritus.

Sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua, Navarra on toinen osakilpailu, seuraava on kahden viikon kuluttua Barcelonassa ja kausi päättyy marraskuussa Estoriliin. Kausi on nyt puolessa välissä, ja seuraavaa on jo suunniteltu.

– Ensi vuottakin on suunniteltu viime viikkojen aikana. Monia eri vaihtoehtoja on olemassa, mutta jätän nämä hommat isälleni. Se miettii nämä hommat ja minä ajan, näin olemme tehneet työnjaon. Itse olen sitä mieltä, että jatkan formulaa jossakin sarjassa ja jos ehdin, niin kiva olisi ajaa rallicrossia esimerkiksi RX2-autolla. Pääpainon haluan pitää formuloissa, Trogen valottaa.

Lisätietoa viikonlopun aikana Torgenin Facebook-sivuilta.

Viikonlopun aikataulu:

Torstai ja perjantai ajetaan testiä.
Lauantaina aamulla ajetaan kahdet vapaat harjoitukset.

Lauantai 2.9.
15.20 1. aika-ajo (15min)
17.45 1. kilpailu (25min + 1 kierros)

Sunnuntai 3.9.
10.10 2. kilpailu (25min + 1 kierros)
13.00 2. aika-ajo (15min)
15.35 3. kilpailu (25min + 1 kierros)

Sami-Matti Trogen Facebook

Sami-Matin kotisivut

F4 Spanish Championship

Teksti: Toni Lönroos / Sami-Matti Trogenin Tiedotus

Sami-Matti Trogen kolisutteli palkintokorokkeen reunoja Moskovassa

Sami-Matti Trogenin projekti formuloiden parissa etenee

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo