Rata-ajo 26.06.2016

Eskelinen jäi nuolemaan näppejään Super Trofeo EM-sarjan viidennessä ja kuudennessa osakilpailussa

Rata-autoilun Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan kauden kuudes osakilpailu on ajettu ja suomalaiskuljettaja Mikko Eskelinen oli sveitsiläisen tallitoveri Fredy Barthin kanssa PRO-AM luokan kuudenneksi nopein.

Helteisissä olosuhteissa Etelä-Ranskan Paul Ricardin radalla ajetuissa Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan viidennessä ja kuudennessa osakilpailussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen sveitsiläinen tallitoveri Fredy Barth jäivät nuolemaan näppejään kun he kahdessa intensiivissä 50 minuutin mittaisissa kilpailuissa saavuttivat PRO-AM luokan sijat 7. ja 6.

Vuosi sitten samalla radalla kaksi hopeasijaa pokannut Eskelinen oli ensimmäisen kilpailun jälkeen tulta ja tappuraa. Syy ei ollut kilvanajossa vaan sen ulkopuolella tapahtuneessa kabinettipelissä: Jo vuosi sitten useita urallaan autourheilun kansainvälisiä mestaruuksia saavuttanut suomalaiskuljettaja antoi kovaa kritiikkiä sarjajärjestäjälle ja jälleen oli sen aika; Organisaattori oli laittanut, vastoin omia sääntöjään, kahdeksan ammattilaiskuljettajan statusta nauttivaa autokuntaa ajamaan PRO-AM luokkaan, jossa toinen kuljettaja on PRO- eli ammattilaistason ja toinen AM- eli amatööritason kuljettaja. Näin Barth ja Eskelinen taistelivat tuulimyllyjä vastaan eivätkä siinä taistelussa kovinkaan hyvin menestyneet.

Sama show jatkui myös Paul Ricardin toisessa osakilpailussa eikä saksalaisen Leipert Motorsportin autokunta mahtanut mitään ammattilaisten ajaessa heille jäljet selkään. Vaikka Eskelinen ja Barth ajoivat kummatkin virheettömät suoritukset, jäi 50 minuutin mittaisessa kilpailussa eroa PRO-AM -luokan voittaja ja yksin koko kilpailun ajaneeseen Rik Breukersiin lopulta 26,6 sekunnin verran.

 Mikko Eskeliselle ja Fredy Barthille vain jäännöspisteitä Lamborghini Super Trofeon Ranskan osakilpailuista - Kovaa ja aiheellista kritiikkiä sarjajärjestäjää kohtaan.

Mikko Eskeliselle ja Fredy Barthille vain jäännöspisteitä Lamborghini Super Trofeon Ranskan osakilpailuista – Kovaa ja aiheellista kritiikkiä sarjajärjestäjää kohtaan.

– Kilpailu Lamborghini Super Trofeo EM-sarjassa on tänä vuonna kovempaa kuin koskaan ja vaikka me ajoimme tänään erinomaisesti niin se riitti vasta kuudenteen sijaan. Toki siihen vaikutti heikko 26. lähtöruutu, josta silti pystyimme nousemaan sijalle 15. Se ei kuitenkaan oikeuttanut kuin neljään arvokkaaseen mestaruuspisteeseen, syvästi pettynyt Eskelinen kertoo.

– Kilpailullisesti on hienoa, että taso on kova, mutta kun meidän pitää kahdeksan ammattikuljettajan autokuntaa ajaa vastaan niin kovin paljoa nautintoja ei tämä kilpailuviikonloppu pitänyt sisällään. Esimerkiksi eilen hopeasijan ja tänään voiton napannut hollantilainen Rik Breukers on urallaan ajanut ns. pikkuformuloita ja voittanut 24 tunnin kestävyyskilpailuja niin siitä huolimatta sarjajärjestäjä toteaa hänen olevan amatöörikuljettaja huolimatta omista säännöistä joissa selkeästi sanotaan, että formulakokemusta omaava kuljettaja on PRO- eli ammattilaistason kuljettaja. Silti hän itsekseen ajaa PRO-AM -luokkaa ja oli lopulta yleiskilpailun viidenneksi nopein. Näitä samanlaisia autokuntia on meidän luokassamme kahdeksan kappaletta, epäreilua kohtelua pakosta sietävä Eskelinen jatkaa.

Paul Ricardin osakilpailujen nopein oli, aikaisempien Monza ja Silverstonen kilpailuviikonloppujen tapaan tanskalainen Dennis Lind. Toinen suomalaiskuljettaja ja PRO-AM -luokkaa ylivoimaisesti johtava, hallitseva PRO-luokan mestari Patrick Kujala ja hänen sveitsiläinen tallitoveri Adrian Amstutz olivat eilisen PRO-AM -luokan voiton lisäksi tänään palkintokorokkeen alimmalla sijalla.

Sarjatilanteessa Eskelinen ja Barth nousivat PRO-AM -luokan viidennelle sijalle kun kilpailukausi on nyt puolivälin krouvissa. Seuraavat kaksi kilpailua ajetaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Belgian SPA-Francorchampsin radalla.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Europe, Paul Ricard #1 osakilpailu,
25.6.2016: PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Patrick Kujala & Adrian Amstutz, 51:48,012
2. Rik Breuksers, +11,253sek
3. Simone Pellegrinelli, +11,623sek

7. Mikko Eskelinen & Fredy Barth, +28,452sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Europe, Paul Ricard #2 osakilpailu,
26.6.2016: PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Rik Breukers, 23 kierrosta
2. Nicolas Armindo & Henry Hassid, +8,353sek
3. Patrick Kujala & Adrian Amstutz, +9,245sek

6. Mikko Eskelinen & Fredy Barth, +26,623sek

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 2016:
6/12 osakilpailua: PRO-AM -luokka, top-9:
1. Patrick Kujala & Adrian Amstutz, 70 pistettä
2. Lorenzo Veglia & Andrea Fontana, 48 pistettä
3. Nicolas Armindo & Henry Hassid, 46 pistettä
4. Simone Pellegrinelli, 45 pistettä
5. Mikko Eskelinen & Fredy Barth, 32 pistettä
6. Raffaelle Giannoni, 29 pistettä
7. Andrea Ceccato & Kenneth Kropfl, 27 pistettä
8. Rik Breukers, 27 pistettä
9. Dimitri Deverikos & Sergio Campana, 26 pistettä

Teksti ja kuvat: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo