Ralli 19.01.2020

Eskelinen ja Kapanen täyttivät tavoitteensa Arctic Lapland Rallyssa – Suomen mestaruuspisteille suuresta ralliseikkailusta syvästi nautiskellen

55. kerran ajettu Arctic Lapland Rally oli jyväskyläläiselle Mikko Eskeliselle jo 14:s ja petäjävetiselle kartanlukija Arto Kapaselle jo 23:s niin sanottu Tunturiralli. Kuva: Jani Kekoni.

Maailman ainoalla aktiivisessa kilpailukäytössä olevalla Mitsubishi Lancer WRC Step2 -ralliautolla perinteikkäässä Arctic Lapland rallissa ajanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja jo 23:nnen kerran Tunturirallissa kilpaillut petäjävetinen kartanlukija Arto Kapanen tekivät sen minkä lupasivat. 55. kerran järjestetty perinteikäs “Lumiteiden Grand Prix” tarjosi jälleen suuria rallielämyksiä sekä viisi Rallin SM -sarjan mestaruuspistettä.

Kilpailukausi 2020 sai arvoisensa startin, kun usea Suomen mestariksi haluava oli päivittänyt kilpailukalustonsa uunituoreeksi Skoda Fabia R5 EVO -versioksi eikä siten ollut yllätys, että kymmenen pikataipaleen ja 201,73 erikoiskoekilometrin mittaisessa kilpailussa SM1-luokan kärkikolmikko saavutti sijoituksensa uudella kehitysversiolla. Itse asiassa kaksipäiväisen kilpailun SM1-luokan tuloksissa yhdeksän ensimmäistä sijaa napattiin joko uudella tai muutaman vuoden vanhalla Skoda Fabia R5 autolla.

– Ennen kilpailua sanoin, ettei mopolla mahdottomia voi tehdä. Kun käytössämme on vuosisadan alun kilpa-ajoneuvo, niin tiesimme, ettei meillä olisi mitään mahdollisuuksia edes haastaa moderneilla Skoda Fabia R5 -menestysautolla ajavia kanssakilpailijoita. Siltikin, koska olen vuodesta 2008 lähtien valtavasti rakastanut ajaa tässä hienossa tapahtumassa, niin Arton kanssa lähdimme vain nautiskelemaan rallin kuhinasta, Eskelinen kertoo.

– Nautiskelusta huolimatta olin asettanut itselleni tavoitteeksi SM1-luokan top10-sijoituksen ja sen lopulta saimme. Lisäksi, kun toimme auton maaliin juhlallisen tuntuisen kymmenennen kerran koko rallin 55-vuotisessa historiassa, niin kisaviikko antoi meille juuri sitä mitä lähdimme hakemaan. Arctic Lapland Rally on edelleen maineensa veroinen suuri ralliseikkailu. Viisi mestaruuspistettä rallin moninkertaisten Suomen mestarien ja uusien nuorten lahjakkaiden rallikuljettajien keskuudessa on uhkaavasti seniori-ikää lähestyvälle kuljettajalle hyvä tulos.

SM1-luokan voittoon ajoi hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa, joka dramaattisesti nousi kärkisijalle, kun suvereenisessa johdossa ajanut Emil Lindholm sortui viimeisellä erikoiskokeella ajovirheeseen ja putosi kolmanneksi. Yleiskilpailun voittoon WRC-autolla ajoi Toyota Gazoo Racingin tehdaskuljettaja Kalle Rovanperä. Mercedez AMG Formula 1 -tiimin Valtteri Bottas oli yleiskilpailun yhdeksäs.

Mikko Eskelisen autokunta oli liikkeellä harvinaisella Mitsubishi Lancer WRC Step2 -autolla. Kuva: Jani Kekoni.

Lopputulokset 55. Arctic Lapland Rally 2020:

SM1-luokka:
1. Teemu Asunmaa & Jani Salo, Skoda Fabia R5 Evo, 1:41:30,4
2. Eerik Pietarinen & Miikka Anttila, Skoda Fabia R5 Evo, +48,3
3. Emil Lindholm & Mikael Korhonen, Skoda Fabia R5 Evo, +1:11,3
…10. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Mitsubishi Lancer WRC Step2, +8:38,2

Teksti: Jani Kekoni, Mikko Eskelisen tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli