Ralli 24.02.2016

Eskelinen ja Kapanen janoavat yllätystä Mikkelin SM Rallista – Superautojen palkintokorokesija jälleen unelmana

Kolme viikkoa sitten Rovaniemen Arctic Lapland Rallissa ralliuransa parhaimman SM-sijoituksen napannut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen tähtää nyt viikonloppuna Mikkelin ympäristössä ajettavassa kauden toisessa SM-rallissa jälleen korkealle kun tavoitteena hänellä ja kartanlukija Arto Kapasella on, sarjan avausosakilpailussa saavuttama palkintokorokesijoitus.

Mitsubishi Lancer WRC-autolla Savon sydämen kahdeksalle erikoiskokeelle ja noin 113 erikoiskoekilometrille suuntaava Eskelinen debytoi WRC-autolla Tunturirallissa ja nosti tasaisesti vauhtiaan siten, että tilipussin kolmanneksi korkeimpien pisteiden siivittämänä hakee jälleen yhtä askelmaa kovempaa kyytiä ja sitä kautta tavoitteitaan sekä unelmiaan. Vastaansa kaksikko saa SM-johtaja Juha Salon ja hopeamies Jussi Vainionpään lisäksi kovat haastajat kuten Jarkko Nikaran, Ari Vihavaisen, Kristian Kiviniemen ja norjalaisen MM-sarjaa ajavan Ole Christian Veibyn.

Kuudentena kilpailijaparina reitille suuntaava, urallaan useita kansainvälisiä rata-autoilun mestaruuksia pokannut Eskelinen ja MM-sarjastakin tuttu kartanlukija Kapanen starttaavat toiveikkaana todellisen talvirallin sävyttämille, umpikieroille savolaisille erikoiskokeille.

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen tähtää nyt viikonloppuna Mikkelin ympäristössä ajettavassa kauden toisessa SM-rallissa jälleen korkealle. Tavoitteena hänellä ja kartanlukija Arto Kapasella on palkintokorokesijoitus.

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen tähtää nyt viikonloppuna Mikkelin ympäristössä ajettavassa kauden toisessa SM-rallissa jälleen korkealle. Tavoitteena hänellä ja kartanlukija Arto Kapasella on palkintokorokesijoitus.


– Rovaniemen Arctic Lapland Rallin kolmannen sijan myötä luottamus ajoomme 
sai ison piristysruiskeen ja sen myötä nyt aiomme jatkaa siitä mihin jäimme. Maanantaina ajetulla testierikoiskokeella löysimme auton säätöjen kautta parannusta suorituskykyymme ja sen myötä uskallan asettaa tavoitteeksemme saman palkintokorokesijoituksen kuin Tunturirallissa. Toki tiedän, että tavoite on kova, koska samoja palkintoja haluaa SM-sarjassa useita vuosia menestyneet kanssakilpailijat sekä MM-sarjasta tuttu norjalainen Ole Christian Veiby, Eskelinen kertoo.

– Kuluneiden kahden kuukauden aikana olen erinomaisesti kotiutunut WRC-autoon ja kun huomasimme sen suorituskyvyn nostaneen vauhtiamme niin olen suunnattomasti nauttinut kilvanajosta sekä kaikesta siihen liittyvästä oheistoiminnasta. Lisäksi kun Rovaniemen avauskilpailussa media tiiviisti seurasi tekemisiämme niin tyytyväisten yhteistyökumppaneiden sekä erinomaisesti toimivan Riku Sepän Dynamo -rallitiimin suosillisella avustuksella lähdemme viettämään mitä mainiointa talvista ralliviikonloppua, kuluneella vuosituhannella Suomen rata- ja rallipuolen pääluokista palkintokorokesijoituksia napannut Eskelinen jatkaa.

SM Vaakuna ralli starttaa perjantaina kahdella ilta-erikoiskokeella ja jatkuu lauantaina kuudella metsäerikoiskokeella. Videon Mikon ja Arton maanantaisista testeistä löydät osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=cMGX2cpSkZk

Rallin SM-pistetilanne 2016: 1/6 osakilpailua: SM1: Super4-luokka, Top-5:

1. Juha Salo, Peugeot 208 T16 R5, 37½ pistettä
2. Jussi Vainionpää, Citroen DS3 R5, 27 pistettä
3. Mikko Eskelinen, Mitsubishi Lancer WRC, 22½ pistettä
4. Mikko Lehessaari, Skoda Fabia R5, 18 pistettä
5. Ville Ruokanen, Mitsubishi Lancer Evolution X, 15 pistettä

Kuvat ja teksti: Jani Kekoni / Mediaguru.fi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli