Rata-ajo 03.12.2016

Eskelinen ja Gerskowski vitossijalta tavoittelemaan Lamborghini Super Trofeon maailmanmestaruutta

Suomalaiskuljettaja Mikko Eskelinen starttaa sunnuntaina toiseen osakilpailuun erinomaiselta viidenneltä sijalta! Kuva: Jani Kekoni

Espanjan Valencian kansainvälisellä moottoriurheiluradalla ajettavissa Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjan MM-osakilpailuissa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen australialainen tallitoveri Ben Gersekowski ovat tänään ajetun ensimmäisen jälkeen erinomaisissa hyökkäysasetelmissa kun tittelit ovat jaossa sunnuntaiaamuna ajettavassa 50 minuutin mittaisessa huipentumassa.

Puolipilvissä Suomen kesästä tutussa säätilassa ajetussa ensimmäisessä finaalilähdössä Eskelinen ja Gerskowski onnistuivat välttämään suuremmat draamat ja upeasti 11. lähtöruudusta nousivat viidenneksi korkeimmille mestaruuspisteille. Kaksikko oli jopa kiinni palkintokorokesijoituksessa, mutta kovan kilvanajon myötä Gersekowski kuitenkin sortui pieneen ajovirheeseen joka johti spinnaukseen ja putoamiseen ulos shampanjan tuoksuisilta juhlallisuuksilta.

Maalilipulle saksalaisen Leipert Motorsportin Lamborgnini Huracanilla kilpaillut kaksikko saapui lopulta 10,530 sekuntia palkintokorokkeen alimman sijan napannutta georgialaista Shota Abkhazavaa hitaampana. Voittajasta ja eilen PRO-AM -luokan Euroopanmestaruuden napanneesta, sveitsiläisestä Adrian Amstutzista Mikko ja Ben jäivät lopulta 40,638 sekuntia. Kilpailua väritti lukuisat kanssakilpailijoiden kolaritilanteet sekä ulosajot.

– Aika-ajoissa kiersin Valencian neljän kilometrin mittaisen ja todella teknisen radan vain 1,156 sekuntia paalupaikkamiestä hitaammin. Koska taso tässä Lamborghini Super Trofeo sarjassa on erittäin kova, riitti tuo silmänräpäys vasta 11. lähtöruutuun, josta kuitenkin, erittäin värikkäiden vaiheiden jälkeen nousimme viidennelle sijalle. Se takaa meille hyvät lähtökohdat huomenna aamusta ajettavaan kilpailukauden huipentumaan, johon huomenna starttaamme kärkimiesten takaa neljännesta ruudusta, Eskelinen kertoo.

– Kieltämättä omalla ajovuorollani olisi minun pitänyt olla hieman agressiivisempi, koska kun kanssakilpailijat sortuivat ajovirheisiin niin olisin ajovuorollani pystynyt nousemaan enemmän kuin kolme sijaa. Kuljettajanvaihdon jälkeen Ben ajoi erinomaisesti kunnes kova yritys johti epäonniseen spinnaukseen ja putoamiseen ulos palkintokorokkeelta. Silti viidenneksi korkeimmat mestaruuspisteet ovat meille lähtökohtiin nähden hunajaa ja takaavat sen, että huomisesta finaalien toisesta osasta tulee vähintäänkin enemmän kuin jännittävä, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo AM-luokan huipentuma starttaa sunnuntaina Suomen aikaa klo 11.40. Eskelisen ja Gersekowskin lisäksi PRO-AM luokan uusi Euroopanmestari Adrian Amstutzilla sekä Leipert Motorsportin toisella kuljettajalla, AM-luokan Euroopanmestaruuden eilen napanneella nigerialaisella Nouri Shaninilla on huikeat mahdollisuudet tuplamestaruuksiin. Eskelinen ja Gersekowski ovat luvanneet laittaa huomenna kaiken osaamisensa peliin ja heidän minimitavoitteenaan on palkintokorokesijoitus.

Kilpailukauden huipennus on nähtävissä internetin välityksellä ns. live-stream-lähetyksenä osoitteessa squadracorse.lamborghini.com. Lähetys alkaa noin klo 11.30.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo 2016 World Finals, Valencia
3.12.2016, AM-luokka, 1. osakilpailu: Top-5:
1. Adrian Amstutz, 31 kierrosta (15 pistettä)
2. Nouri Shanin, +12,789sek (12 pistettä)
3. Shota Abkhazava, +30,133sek (10 pistettä)
4. Teodor Lewandowski, +37,948sek (8 pistettä)
5. Mikko Eskelinen & Ben Gersekowski, +40,638sek (6 pistettä)

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo