Rata-ajo 08.04.2017

Eskelinen ja Ebenal avasivat Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan palkintokorokesijoituksella

Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal saivat lauantain kakkossijasta runsaasti itseluottamusta sunnuntain osakilpailuun. Kuva: Jani Kekoni

620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan autolla Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjasta uuden haasteen pitkälle ja myös menestyksekkäälle moottoriurheilu-uralleen ottanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen sai lähes täydellisen startin, kun hän ja kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal ylsivät palkintokorokkeen kakkosijalle Malesian Sepangin Formula 1 -radalla ajetussa 50 minuutin mittaisessa avausosakilpailussa.

Haasteellisissa tropiikin paahtavissa olosuhteissa ajettuun osakilpailuun Eskelinen starttasi kymmenestä lähtöruudusta ja pystyi 26 minuutin mittaisen ajovuoronsa aikana nousemaan yhden sijan samalla, kun radan ylitse liikkui sadealue, joka kuljettajan vaihdon yhteydessä pakotti tiimit vaihdattamaan autojensa alle sadekelin pyörät. Kanadalainen Maxx
Ebenal hoiti ajovuoronsa virheettömästi ja kolmen ohituksen jälkeen saapui maalilipulle koko kilpailun kuudenneksi nopeimpana. Tulos riitti PRO-AM-luokan toiseksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin ja hopeisiin palkintokorokejuhlallisuuksiin.

Eskelinen, Ebenal ja koko saksalainen Leipert Motorsport oli erittäin tyytyväinen ensimmäisen osakilpailun antiin, varsinkin kun tiimin toinen PRO-luokassa ajava autokunta oli koko kilpailun neljänneksi nopein.

– Sain hyvän startin ja nousin yhdeksänneksi heti radan ensimmäisessä mutkassa. Kuitenkin täällä Aasiassa sarjan taso on erittäin kova ja sen sain huomata, kun toisen kierroksen aikana hitaasti radan ylitse liikkunut sadekuuro alkoi kastella rataa ja PRO-luokan ammattilaiskuljettajat karkasivat maisemaan. Liukkaudesta huolimatta sain pidettyä yhdeksännen sijan ja vielä kun kuljettajan vaihdon jälkeen tallitoverini pystyi ohittamaan kolme kanssakilpailijaa, niin en voi oikein muuta olla kuin tyytyväinen kilpailukauden avaukseemme, Eskelinen kertoo.

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen kuittasi tänään uransa 21. Lamborghini Super Trofeo ratasarjan palkintokorokesijoituksen. Kuva: Jani Kekoni

– Tämä oli tärkeä onnistuminen ja koska tiedetään, että mikäli mestaruuteen haluamme yltää, niin jokaisesta osakilpailusta olisi kerättävä palkintokorokesijoituksen verran pisteitä. Meillä onkin sunnuntain toisessa osakilpailussa erinomainen mahdollisuus parantaa suoritustamme vähintään yhdellä sijalla, kun matkaan lähdetään kuudennesta lähtöruudusta.
Eteemme lähtee avausosakilpailun ja PRO-AM-luokan voittaja, joten haastamaan ehdottomasti lähdetään. Olisihan se upeaa saada urani ensimmäinen Lamborghini Super Trofeo ratasarjan voitto, kun kakkos- ja kolmossijoja onkin kolmen viimeisen vuoden aikana kertynyt 21 kappaletta, useita kansainvälisiä rata-autoilun mestaruuksia voittanut suomalainen jatkaa.

Yleiskilpailun ja PRO-AM-luokan voittoon ajoi hallitseva Lamborghini Super Trofeo PRO-AM -luokan mestari Rik Breukers, joka tallitoverinsa Nigel Farmerin kanssa kiersivät Sepangin F1-radan 22 kierrosta 22,788 sekuntia PRO-luokan nopeinta Artur Janozia ja Meindart van Buurenia nopeammin. Suomalaismenestystä täydensi Jesse Krohin palkintokorokesijoitus Blancpain GT-Aasian ratamestaruussarjassa. Lamborghini Super Trofeo Aasianmestaruussarjan Malesian toinen osakilpailu käynnistyy sunnuntaina klo 9.10 Suomen aikaa.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, Malesia #1 osakilpailu:
1. Rik Breukers & Nigel Farmer, 22 kierrosta
2. Artur Janosz & Meindert van Buuren, +22,788sek
3. Afiq Yazed & Kei Cozzolino, +22,813sek

6. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, +1:15.498sek

Teksti: Jani Kekoni / Mikko Eskelisen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo