Ralli 01.09.2019

Esa Ruotsalaisen tähtäin tiukasti SM-kullassa

Esa Ruotsalainen ajoi SM2-luokan toiseksi Laitilassa. Kuva: Jarno Saari

Laitilan nopeilla erikoiskokeilla ajettiin lauantaina Ralli SM -kauden kuudes osakilpailu. SM2-luokassa ei päästy näkemään kunnollista voittokamppailua, koska kärkisijoilla aikaerot muodostuivat totuttua suuremmiksi.

Koko kauden ajan pistejohtoa hallussaan pitänyt Esa Ruotsalainen sai tyytyä tällä kertaa toiseen sijaan, kun tuttu kilpakumppani Ville Hautamäki ajoi kahdeksan erikoiskokeen reitin 55 sekuntia kovempaa.

Saarijärven Mitsubishi-kuski ja kartanlukija Hannu Lamminen tekivät jälleen kilpailussa takuutyötä, vaikka alkupätkillä meno oli vähän tahmeaa.

– En saanut yhtä hyvää iskua päälle kuin yleensä rallin ensimmäisille erikoiskokeille. Huollossa sitten säädettiin autoa, jonka myötä ajaminen oli paremmalla tasolla, Esa Ruotsalainen totesi.

– Nyt ei pystytty vastaamaan Hautamäen vauhtiin, kaveri veti hyvin. Varmasti sekin vaikutti meidän suoritukseen, että alkukaudella saavutettujen neljän voiton jälkeen ei ole enää minkäänlaista voittamisen pakkoa.

– Keskellä tietä siis ajettiin ja välteltiin turhia riskejä. Samanlaisella taktiikalla voi lähteä kauden päätöskisaan, jossa kolmaskin sija varmistaisi meille SM-tittelin, Ruotsalainen laski.

SM2-luokan tulokset, Laitilan osakilpailu:
1. Ville Hautamäki 53.05,9
2. Esa Ruotsalainen +55,4
3. Jaakko Lavio +1.26,1

SM2-luokan pisteet 6/7 osakilpailun jälkeen:
1. Esa Ruotsalainen 127
2. Ville Hautamäki 111
3. Timo Mäenpää 51

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli