Ralli 30.09.2018

Esa Ruotsalaisen mitalisaumat jäivät teknisen vian myötä horsmikkoon

Esa Ruotsalaisella jäi luun sijaan ratti käteen kauden viimeisessä rallin SM-osakilpailussa. Kuva: Esa Ruotsalaisen tiedotus

Turun ja Salon ympäristössä ajettu Ralli SM -sarjan viimeinen osakilpailu TeijoTalot-ralli ratkaisi SM2-luokan mestaruuden ja mitaleiden kohtalon. Päätöskisaan lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista, kun neljällä kuljettajalla oli mahdollisuudet Suomen mestaruuteen.

Esa Ruotsalaisen osalta kilpailu alkoi luokan kolmannella sijalla, jota Mitsubishi-kuljettaja piti hallussaan viidennelle erikoiskokeelle saakka.

– Kärkeen menivät samat autot, jotka ovat koko kesän olleet meidän edellä. Oma ajo tuntui hyvältä ja yritettiin syöttää mahdollisimman kovaa. Kyseinen kolmas sija olisi tiennyt meille maalissa SM-hopeaa, Esa Ruotsalainen kertasi.

EK5:lla tapahtui jotain käsittämätöntä Ruotsalaisen autokunnalle.

– Käännyttiin risteyksestä isolle tielle ja lähdin kiihdyttämään. Sain viitosvaihteen päälle ja vauhtia oli noin 150 kilometriä tunnissa, kun rattiakseli hajosi ja ratti irtosi syliini! Auto muuttui ohjauskelvottomaksi, meni suoralta tieltä metsään osuen betoniseen siltarumpuun, josta mentiin katon kautta ympäri, Esa raportoi.

– Melkoisen epämiellyttävä tilanne, jossa tosin olisi ollut ainekset paljon pahempaankin. Nyt selvittiin vain peltivaurioilla ja tarkastuskäynnillä ambulanssissa.

Epäonnisen ulosajon jälkeen kuljettajaparin pettymyksen määrää oli vaikea kuvailla.

– Koko kauden ajan on oltu podiumvauhdissa, voitettukin välillä ja taisteltu mestaruudesta. Sitten tämän epäonnen seurauksena sarjan johtopaikka vaihtui lopulta neljänneksi. Kokonaan ilman SM-mitalia jääminen kyllä masentaa, Ruotsalainen myönsi.

– Tietysti harmittaa omasta puolesta, mutta myös kaikkien yhteistyökumppaneiden sekä muiden mukana olleiden puolesta. Haluankin välittää suuret kiitokset kaikille meitä kannustaneille ja auttaneille tahoille. Olette korvaamatonta porukkaa, Ruotsalainen päätti.

Ruotsalaisen tiimi ei sentään ilman mitalia jäänyt, sillä kartanlukija Hannu Lamminen palkitaan kauden jälkeen karttureiden sarjan SM-pronssilla. Tämä mitalisija selittyy sillä, että yksi edelle sijoittuneista kuljettajista keräsi pisteitä kahden eri kartturin kanssa.

Teksti: Jarno Saari

Esa Ruotsalainen kolmossijan kautta takaisin sarjajohtoon

Esa Ruotsalainen hakee menestystä kovan työn kautta

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli