Ralli 23.01.2019

Esa Ruotsalaisen eväät kunnossa Ralli SM-sarjaan

Esa Ruotsalainen. Kuva: Jarno Saari

Perinteikäs, vaativa ja kaksipäiväinen Arctic Lapland Ralli käynnistää viikonloppuna mielenkiintoisen Ralli SM -kauden. Esa Ruotsalainen on asettanut kovat tavoitteet SM2-luokkaan.

Saarijärven UA:ta edustava Mitsubishi-kuski on ralliurallaan saavuttanut parhaimmillaan SM-hopeaa, joten mielessä on tuon mitalin värin kirkastaminen.

– Viime vuonna mitalisaumat katosivat teknisen epäonnen myötä aivan loppumetreillä, joten sisuuntuneena startataan kohti uutta yritystä, Esa Ruotsalainen toteaa.

Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen lähtevät kauden avaukseen varsin positiivisissa tunnelmissa:

– Hyvillä mielin on polkaistu tämä ralliviikko käyntiin, reitti on aika nopeassa kunnossa. Kovan työn päätteeksi on mukava olla reitillä ja nuotittaa lempiralliamme. Voitosta lähdetään ajamaan, ja pitkällä tähtäimellä haemme mestaruutta, kaksikko kertoo.

– Uskon, että kauden loppua kohden taistelu jälleen kiristyy ja nähtävästi kilpailijoitakin tulee mukaan lisää kauden edetessä. Mestaruuden saavuttaminen vaatii järkevää ajoa, maaliin pääsemistä ja toki mahdollisimman kovaa ajamista.

– Kauden kynnyksellä on välitettävä kiitokset yhteistyökumppaneille, jotka halusivat olla mestaruustaistelussamme mukana kaudella 2019, Esa päättää.

Ralli SM -kauden avaavan kaksipäiväisen Arctic Lapland Rallin kokonaispituus on 855 kilometriä. Reitti sisältää 10 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 243,78 km. Ralli käynnistyy perjantaina kello 12.00 Rovaniemen Lordiaukiolta.

Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta. Yötauolle Rovaniemelle autokunnat saapuvat illalla klo 21.00. Ralli jatkuu lauantaiaamuna klo 7.00. Päätöspäivän ohjelmassa on jälleen viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 141,71 km. Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana klo 18.50 alkaen.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli