Ralli 17.02.2019

Esa Ruotsalaiselle toinen voitto Kouvolan vaativilta teiltä

Esa Ruotsalainen pääsi juhlimaan SM2-luokan voittoa Kouvolan SM-rallissa. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Kouvolassa ajettiin pitkästä aikaa Ralli SM -sarjan talviosakilpailu, joka päättyi SM2-luokan osalta Esa Ruotsalaisen voitonjuhliin. Kyseessä oli Saarijärven miehelle kauden toinen ykkössija yhtä monesta ajetusta osakilpailusta.

Ruotsalainen onnistui jälleen pimeällä ajetuilla pätkillä perjantai-iltana, kun hänellä oli hallussaan 26 sekunnin luokkajohto kahden erikoiskokeen jälkeen.

– Tarkoitus oli aloittaa täysillä ja yrittää saada muihin eroa heti alussa. Nyt se onnistuikin aivan suunnitelmien mukaan, Ruotsalainen totesi.

– Lauantain toisella pätkällä meidät pysäytettiin, kun kanssakilpailija oli ajanut ulos tieltä. Onneksi kaverit selvisivät siitä ilman vakavia vammoja. Saimme kyseisen EK:n osalta aikahyvityksen.

– Sen jälkeen meillä oli omaa ohjelmaa, kun spinnasin nopeassa risteyksessä EK5:lla. Eturengas osui sisäpenkkaan, tarttui kiinni ja heitti perän sivulle. Ei siinä kuitenkaan montaa sekuntia hukkunut. Aivan kisan lopulla laskin vauhtia ja varmistelin maaliin pääsyä, Esa summasi.

Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen voittivat SM2-luokan lopulta yli minuutin erolla ennen Ville Hautamäkeä.

Ralli SM -kauden viimeinen talviosakilpailu koittaa Joensuussa 2. maaliskuuta.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli