Ralli 02.03.2020

Esa Ruotsalaiselle neljänneksi korkeimmat pisteet Itärallista

Esa Ruotsalainen oli kivikovassa SM1-luokassa neljäs. Kuva: Jarno Saari.

Saarijärven UA:ta edustava Esa Ruotsalainen ajoi tasaisen hyvän suorituksen lauantaisen Itärallin erikoiskokeilla. Kilpailun puolivälissä vakiintui yleiskilpailun viides sija, mikä säilyi maaliin saakka.

Ralli SM -sarjan kolmas ja talvikauden päättänyt osakilpailu ajettiin siis lauantaina Joensuussa. Itärallin reitti oli varsin hyvässä kunnossa ja luntakin riitti, toisin kuin eteläisen Suomen sorateillä oli helmikuussa totuttu näkemään.

Ruotsalainen siirtyi SM2-luokan mestarina SM-sarjan pääluokkaan (SM1) tällä kaudella. Tiedossa oli jo ennakolta, että kokemusta Skoda Fabia R5 -autosta tarvitaan paljon ennen kuin kärjen kyytiin pystyy kunnolla vastaamaan.

– Oli hieno kilpailu ja nyt on hyvät fiilikset. Talven kisoissa ei tosin löytynyt sellaista vauhtia, jolle haluan päästä. Positiivista on se, että tiedostan ne kohdat ja seikat, joissa tulee aikatappiota, Ruotsalainen kertoi.

Ruotsalainen ja kartanlukija Antti Linnaketo saavuttivat SM1-luokasta neljänneksi korkeimmat pisteet, kun yleiskilpailussa kolmanneksi ajanut Hyundai-kuljettaja Craig Breen ajoi erilaisilla renkailla ja kilpaili eri luokassa.

– SM-sarjan kuninkuusluokassa on tosi kova taso. Siitä kertoo jotain se, että ulkolaisella huippukuskilla (Breen) pitää täällä kiirettä. Huomionarvoista on myös se, että Itärallin voittanut Emil Lindholm pystyy ajamaan luokan kärkivauhtia myös MM-ralleissa.

– Meidän tavoitteena on nostaa vauhtia kesäkauden ralleissa ja olla lähempänä kärkeä. Sen eteen tehdään tiimin kanssa kovasti töitä.

Ruotsalainen on SM1-luokan SM-pisteissä neljäntenä talvikauden jälkeen. Kesäkauden ensimmäinen osakilpailu koittaa 12.-13. kesäkuuta Kouvolassa.

Teksti: Jarno Saari, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli