Ralli 21.05.2019

Esa Ruotsalainen yrittää jatkaa voittojen tiellä myös kesäkaudella

Esa Ruotsalainen. Kuva: Hannu Rainamo

Kolmella luokkavoitolla tämänvuotisen Ralli SM -sarjan talvikaudella aloittanut Esa Ruotsalainen aikoo jälleen SM2-luokan kärkeen, kun kauden neljäs osakilpailu ajetaan lauantaina Riihimäellä. Kyseessä on siis kesän ensimmäinen osakilpailu, joten voimasuhteet voivat olla sorapinnalla erilaiset.

Saarijärveläinen Mitsubishi Lancer -kuljettaja lähtee kuitenkin sillä ajatuksella, että kuohujuomaa suihkutetaan rallien jälkeen myös kesän kisoissa.

– Kovasti on touhuttu, että kalusto ja kuljettajat olisivat yhtä hyvässä iskussa kuin talvella. Kaksi hyvää testipäivää on takana ja kaikki on kunnossa. Uskon valmistautumisen olevan hyvä, mutta varmasti monet muutkin ovat tehneet kotiläksynsä huolella, Ruotsalainen arvioi.

– Vaikka tilanne sarjataulukossa on nyt mitä parhain, täytyy muistaa, että yli puolet sarjasta on ajamatta. Tavoite on totta kai ajaa voitosta myös sorapinnalla.

– SM1-luokan potiessa osallistujapulaa on meidän kakkosluokkaan valunut mukavasti uutta porukkaa ja päivitettyä kalustoa. Taatusti on tiukat kisat luvassa!

Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen kilpailevat Riihimäki-rallissa numerolla 34. Kilpailu käynnistyy lauantaina klo 11.31 ja yhdeksän erikoiskokeen jälkeen menestyjiä juhlitaan maalipaikalla klo 19.30 alkaen.

SM2-luokan pisteet 3/7 osakilpailun jälkeen:

1. Esa Ruotsalainen 84
2. Ville Hautamäki 61
3. Timo Mäenpää 36

Teksti: Jarno Saari

Riihimäellä WRC-vauhtia SM-rallien ohessa

Uusimmat

Lisää aiheesta