Ralli 13.03.2017

Esa Ruotsalainen voiton makuun talvikauden päätteeksi

Esa Ruotsalainen ajoi SM4-luokan voittoon Tahkolla. Kuva: Taneli Niinimäki

Ralli SM-sarjan talvikausi ajettiin päätökseen Kuopion Tahko-rallin merkeissä. Kilpailu ei ollut helppo Esa Ruotsalaiselle, mutta värikkäiden vaiheiden jälkeen hän onnistui pokkaamaan komean voiton SM4-luokasta.

Saarijärveläinen kärsi pienistä hidasteista alkupätkillä, kun Honda Civicin moottori pätki kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Kaasuläpän asentotunnistin aiheutti ongelmat, mutta saimme vian kuriin huollossa EK2:n jälkeen. Kovin kilpakumppani Joonas Lindroos kärsi suuremmista ongelmista ja joutui keskeyttämään. Niinpä meillä oli kakkospätkän jälkeen 26 sekunnin johtoasema hallussa, Esa Ruotsalainen selvitti.

Seuraavilla erikoiskokeilla Honda-kuski malttoi ajaa tasaisen kovaa, mutta kalustoa säästellen. Silti ero takana tuleviin kasvoi yli puoleen minuuttiin.

– Viimeinen pikis oli koko rallin pisin EK ja se nopea tie houkutteli yrittämään vähän enemmän. Alun iso tie tultiinkin aika raikkaasti, mutta sama tahti jatkui lopun pikkutiellä. Siellä yksi terävä hyppy pääsi yllättämään ja alastulossa vetoakseli petti.

– Sen jälkeen oli matkaa maaliin vielä seitsemän kilometriä ja tiesin, että kamppailu voitosta menee tosi tiukoille.

Onneksi Ruotsalaisen kartanlukija Hannu Lammisen etumatka riitti, kun merkkikaveri Heikki Koski-Lammi nousi vain 4,9 sekunnin päähän.

– Voitto maistuu oikein hyvälle ja tämä paikkaa kauden avauskisan pettymystä. Onnittelut uudelle kartturilleni, joka pääsi voiton makuun myös SM-tasolla, Esa päätti.

Kauden ensimmäinen luokkavoitto nosti mukavasti Ruotsalaisen asemia sarjataulukossa, jossa hän nousi toiseksi ja vain pisteen päähän avauskilpailun voittaneesta Erno Kinnusesta.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli