Ralli 02.01.2020

Esa Ruotsalainen uusin eväin Ralli SM -sarjaan

Esa Ruotsalainen kilpailee Skodalla tänä vuonna. Kuva: Pasi Piesanen.

Uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden rallikaudella 2019 saavuttanut Esa Ruotsalainen lähtee uudella kilpailukalustolla kohti tulevan kauden uusia haasteita.

Saarijärven UA:n kuski ehti urallaan ajaa kolme kertaa SM-hopealle, kunnes mitalin väri kirkastui kultaiseksi SM2-luokassa. Mestaruusauto Mitsubishi Lancer on jo siirtynyt toiseen rallitiimiin, joten uutta kalustoa oli hankittava tilalle.

Ruotsalaisen tiimissä panokset kasvavat, kun kilpuriksi on hankittu Skoda Fabia R5 -auto, jolla kilpaillaan SM1-luokassa. Kyseinen automalli on ollut viimeisen kolmen vuoden ajan kaikkein menestyksekkäin sekä kotoisessa SM-sarjassa että maailmalla.

Ruotsalaisella on nyt takana kaksi testijaksoa Skodan R5-autolla.

– Valmistautuminen kauteen on ollut käynnissä jo pitkään ja vaatinut hurjasti töitä. Nyt paketti on kasassa ja fiilis on tosi hyvä. Testeissä auto on yllättänyt potentiaalillaan, Ruotsalainen myönsi.

– Uusi auto vaatii erilaisen ajotyylin. Skoda on niin herkkä moottoriltaan, ohjaukseltaan ja jarruiltaan, että itselleni ominainen hieman raju ajotyyli vaatii siistimistä ja rauhallisempaa tekemistä.

– Edellisessä N-ryhmän autossa kaikessa oli pieni viive, mutta R5:lla ajaminen vanhalla tyylillä menee helposti kulmikkaaksi ja paiskomiseksi. Yritetään treenata ennen kauden alkua ja keskittyä omaan tekemiseen, niin eiköhän siitä vielä hyvä tule.

Esa Ruotsalainen vastaanottaa SM-kultamitalinsa AKK:n mitaligaalassa tammikuun toisena viikonvaihteena. Sen jälkeen matka suuntautuu kohti Rovaniemeä ja SM-sarjan avauskisaa. Arctic Lapland Ralli alkaa perjantaina 17.1. ja kaksipäiväinen kilpailu päättyy lauantai-iltana Rovaniemen keskustaan.

Teksti: Jarno Saari, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli