Ralli 06.02.2020

Esa Ruotsalainen uuden kartturin kanssa kohti Mikkeliä

Esa Ruotsalainen otti tälle kaudelle stepin Ralli SM -sarjan pääluokkaan. Kuva: Jarno Saari

Viime kaudella SM2-luokan mestaruuden saavuttanut Esa Ruotsalainen teki onnistuneen siirron Ralli SM -sarjan pääluokkaan, kun hän sijoittui neljänneksi kauden avauskilpailussa Rovaniemen Tunturirallissa.

SM1-luokan suosikkiauton, Skoda Fabia R5 -mallin hankkinut Saarijärven UA:n kuski lähtee puolustamaan hyvää sarjasijoitustaan viikonloppuna Mikkelissä ajettavaan sarjan toiseen osakilpailuun.

– Uskon, että taas on muutama steppi menty eteenpäin auton ja oman ajamisen kanssa. Lähdetään jatkamaan siitä mihin Rovaniemellä jäätiin, totesi hyvät testit alle saanut Ruotsalainen.

Esa Ruotsalainen starttaa Mikkelin Vaakuna-ralliin uuden kartanlukijan kanssa, kun tiimiin liittyi kansainvälistäkin kokemusta omaava Antti Linnaketo.

– Halusin Antin vierelle tuomaan kokemusta erityisesti R5-autosta, koska hän on istunut paljon näiden nykyaikaisten huippuautojen kyydissä. Antti pystyy vahvistamaan omia näkemyksiäni auton säätämiseen liittyvissä asioissa ja varmasti myös antamaan hyödyllisiä vinkkejä muuhun tekemiseen.

– Tunturissa kartturinani ollut Jukka Ruotsalainen hoiti paikkansa mallikelpoisesti, kuten tuloskin osoitti. Sen puolesta ei olisi kartanlukijaa tarvinnut vaihtaa, Esa huomautti.

Vaakuna-ralli käynnistyy perjantai-iltana 7. helmikuuta klo 19.30 Mikkelin raviradalla ajettavalla yleisö-EK:lla. Kilpailu jatkuu lauantaiaamuna klo 10.00 ja päivän ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan maaliin Mikkelin Torille klo 19.00 jälkeen.

Kilpailusta on tarjolla live-lähetys, joka on katsottavissa YouTubessa Moottoriurheilu.TV:n kanavalla.

Teksti: Esa Ruotsalaisen tiedotus, Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli