Ralli 10.03.2016

Esa Ruotsalainen starttaa numerolla 1 Tahko SM-ralliin

Enni Mälkönen ja Esa Ruotsalainen ovat valmiina kauden kolmanteen SM-ralliin.

Ralli SM -sarjan talvikauden viimeinen osakilpailu koittaa tänä viikonloppuna Nilsiän Tahkovuorella. Perjantain ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta ja yötauon jälkeen lauantaina kilpailussa ajetaan viisi pitkää erikoiskoetta.

Kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Saarijärven UA:n Esa Ruotsalainen on molemmissa johtanut omaa luokkaansa, mutta voitot ovat jääneet Honda-kuskilta vielä saamatta.

Ruotsalainen ja kartanlukija Enni Mälkönen lähtevät kevättalven kisaan kuitenkin hyvistä asemista, sillä kakkos- ja kolmossijojen jäljiltä he johtavat SM4-luokan sarjaa. Sen kunniaksi kilpurin oveen liimataan keltapohjainen tarra lähtönumerolla 1.

SM-sarjassa käytetään niin sanottua kiertävää lähtöjärjestystä, jonka ansiosta kaikki eri luokat pääsevät vuorollaan starttaamaan autoletkan kärjessä.

– Toivottavasti viikonlopun keli olisi pakkasen puolella, edes yöaikaan. Siinä tapauksessa lähtöpaikka letkan kärjessä ei haittaisi. Tien pinta pysyisi kovana ja jäisenä, jolloin pystyisin hakemaan mieleiset ajolinjat, Esa Ruotsalainen ennakoi.

– Tarkoituksena on toki ajaa jälleen SM4-luokan voitosta, mutta helppoa sen saavuttaminen ei suinkaan ole meidän luokassa. Nyt hallussa on niukka pistejohto, jonka tietenkin haluan säilyttää – tai mielellään vielä kasvattaa eroa muihin.

– Muutama uusi yhteistyökumppanikin saatiin porukkaamme juuri ennen Nilsiän Tahko SM-rallia, ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Valtavan suuri kiitos kuuluu kaikille mukana oleville tahoille. Kuten päätellä voi, niin innolla odotamme perjantaina käynnistyvää kilpailua, Esa päätti.

Teksti ja kuva: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta