Ralli 17.08.2016

Esa Ruotsalainen puolustaa Turun SM-rallin voittoputkeaan

Turun osakilpailu on sujunut Esa Ruotsalaisen osalta voitokkaasti jo kolmena edellisenä kautena. Kuva: Jarno Saari

Kauden seuraava Ralli SM -osakilpailu ajetaan Turussa perjantain ja lauantain aikana. Kaksipäiväinen Turun osakisa on sujunut Esa Ruotsalaisen osalta voitokkaasti jo kolmena edellisenä kautena.

Ruotsalainen ja kartanlukija Enni Mälkönen ovat hioneet kisakunnon kohdalleen ennakkotesteissä, jolloin myös kalustoon tehtiin tarvittavia muutoksia.

– Testeissä teimme töitä parhaiden säätöjen löytämiseksi. Uskon, että pääsimme aika paljon eteenpäin uuden renkaan ja alustasäätöjen yhteensovittamisessa, Esa selvitti.

– Turun osakilpailun reitti on kokenut paljon muutoksia, mutta viime vuosien tapaan tiestö tulee varmasti olemaan nopeaa ja haastavaa, varsinkin perjantai-illan pimeydessä ajettavat erikoiskokeet, totesi Enni kartturin näkövinkkelistä.

Autokunnan fiilistä luonnollisesti lisää se, että jo kolmena edellisenä vuotena mukaan on lähtenyt isoimmat palkinnot ja sarjapisteet.

– Samaa sijoitusta tälläkin kertaa lähdetään hakemaan SM4-luokasta. Helppoa se ei takuulla tule olemaan tälläkään kertaa, kaksikko myöntää.

Saarijärven UA:n Honda-kuljettaja kilpailee Turun osakilpailussa numerolla 2.

Avauspäivän kolme erikoiskoetta ajetaan illan hämärässä nuotitusjakson päätteeksi. Lauantain ohjelmassa on sitten kuusi erikoiskoetta, ja maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan klo 17 jälkeen.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli