Ralli 07.03.2017

Esa Ruotsalainen odottaa kovaa kisaa Tahko SM-rallista

Esa Ruotsalainen. Kuva: Jarno Saari

Ensi viikonvaihteessa ajetaan Ralli SM-sarjan talvikausi päätökseen Kuopion Tahko-rallin merkeissä. Tahkovuoren puitteet ja runsaslumiset erikoiskokeet tarjoavatkin hienon ympäristön kilpailulle.

Esa Ruotsalaisella on alla vaikeuksien kautta lohjennut SM4-luokan kakkossija edellisestä osakilpailusta, mutta nyt Honda-kuski aikoo tehdä kaikkensa ykkössijan eteen.

Saarijärven UA:n kuljettaja on kärsinyt tekniikkaongelmista molemmissa alkutalven ralleissa, mutta tiimi on valmistautunut positiivisin mielin tulevaan kisaan. Edelliset kaudet ovat sen näyttäneet, että vauhti kyllä riittää voittoihin.

– Lauantaina ajoimme testiä 50kilometriä ja kaikki pelasi. Viime kisassa moottoria vaurioittanut syy paikantui bensapumppuun, Esa Ruotsalainen selvitti.

– Toivotaan, että tekniikkamurheet olisi nyt selätetty ja päästäisiin ajamaan rennosti ja nauttimaan kauden viimeisestä talvirallista.

– Lähdetään hakemaan voittoa ja toki yritämme taistella taas nopeimman kaksivetoisen auton tittelistä. Kova kisa on varmasti odotettavissa.

Ralli SM -talvikauden päättävä Tahko SM-ralli käynnistyy lauantaina klo 10.01 alkaen Sokos Hotel Tahkovuoren edustalta. Maaliin menestyjiä odotetaan klo 17.00 jälkeen. Päivän aikana ajetaan kuusi erikoiskoetta ja käydään kaksi kertaa huollossa Tahko Span vieressä sijaitsevalla tapahtumakentällä.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli