Ralli 09.06.2016

Esa Ruotsalainen odottaa kärkivauhtia Ralli SM-sarjan kesäkaudella

Kuva Jarno Saari.

Saarijärven UA:n Esa Ruotsalainen lähtee positiivisin mielin tulevan viikonvaihteen Ralli SM-osakilpailuun, joka on sarjan neljäs ja kesäkauden avaava osakilpailu. Hän on johtanut omaa luokkaansa kaikissa alkukauden kisoissa, mutta voitot ovat jääneet vielä saamatta tältä kaudelta.

Ruotsalainen ja kartanlukija Enni Mälkönen starttaavat kuitenkin hyvistä asemista, sillä he ovat SM4-luokan sarjapisteissä kolmantena. Kaksikon Honda Civicin oveen liimataan lähtönumero 3.

– Ajoimme hyvät testit sunnuntaina. Voimansiirrossa oli uutta osaa, ja pääsimme testaamaan Michelinin uusia sorapyöriä. Kaikki toimi moitteitta ja ajoimme ehjät testikilometrit, Esa summasi.

– Uskon, että kaikki on nyt valmista, ja lähdemme jatkamaan sillä otteella ja kilpailukykyisellä vauhdilla mihin talvikausi keskeytyi.

– Tunnelma on ainakin korkealla ja on mukavaa päästä kilpailemaan pitkästä aikaa. Huittisten ja Sastamalan suunnalla ei ole SM-tason ralleja ajettu miesmuistiin, joten tuleva kilpailu tarjoaa kaikille tasapuolisen haasteen.

Enset Oy SM-ralli käynnistyy Huittisten kaupungintalon edustalta lauantaina klo 10. alkaen. Kilpailussa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 119 kilometriä. Maaliin Sastamalan Vexve Areenalle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana alkaen klo 18.

Teksti Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli