Ralli 24.02.2020

Esa Ruotsalainen odottaa Itärallin haasteita

Esa Ruotsalaisen SM1-kausi on käynnistynyt kaksijakoisesti. Kuva: Jarno Saari

Ralli SM -sarjan kolmas osakilpailu ajetaan ensi viikonvaihteessa Joensuussa. Perinteikäs Itäralli on myös talvikauden viimeinen osakilpailu, johon Esa Ruotsalainen starttaa SM1-luokassa numero 6 Skoda Fabian ovessa.

Kauden avauskilpailussa uudella autollaan neljänneksi ajanut Saarijärven UA:n kuski joutui toisessa kisassa keskeyttämään ulosajon vuoksi, minkä myötä sarjapisteissä sijoitus on seitsemäs ennen Itärallia.

– Testiä ja asiakastilaisuuksia on ajettu molempina viikonloppuina edellisen rallin jälkeen. Mikkelin epäonnistuminen pyyhittiin mielestä heti tuoreeltaan, kun tilanne käytiin läpi ja siitä otettiin oppia, Ruotsalainen totesi.

Hyvän ennakkovalmistautumisen jälkeen Ruotsalainen lähtee toiseen ralliinsa uuden kartanlukijan Antti Linnakedon kanssa.

– Yhteistyö Antin kanssa toimii hienosti, joten kaikin puolin olemme valmiita tulevan kilpailun haasteisiin.

– Lisämaustetta ralliin tuo Hyundai-tallin ammattilaiskuski Craig Breenin osallistuminen. Meille se on hieno tilanne verrata SM-sarjan vauhtia kansainväliseen tasoon.

Karkauspäivänä 29. helmikuuta ajettavan Itärallin ohjelmassa on viisi pitkää ja vaativaa erikoiskoetta, joiden yhteispituus on hieman yli 100 kilometriä. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan maaliin Joensuun Torille kello 18.00 jälkeen.

Kilpailun reaaliaikainen tulospalvelu

Teksti: Esa Ruotsalaisen tiedotus, Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli