Ralli 08.06.2017

Esa Ruotsalainen lähtee Kouvolaan puolustamaan pistejohtoaan

Esa Ruotsalainen. Kuva: Taneli Niinimäki

Kouvolassa ajetaan viikonloppuna Ralli SM-sarjan viides osakilpailu. Nuotitusjakso on ohjelmassa perjantaina ja kilpailun yhdeksän erikoiskoetta kaasutellaan lauantaina.

Kolme viikkoa sitten ajettu kesäkauden avauskilpailu nosti Esa Ruotsalaisen ja kartanlukija Hannu Lammisen sarjajohtoon SM4-luokassa.

Honda Civicillä kisaava kaksikko aikoo pitää kiinni pistetaulukon kärkipaikastaan – aina kauden loppuun saakka.

– Taas on koitettu kehittyä ja tehdä asioita sen eteen, että olisimme valmiita taistelemaan voitosta. Ykkös- ja kakkossijasta saatavien pisteiden ero on sen verran suuri, että täytyy jatkossa pystyä voittamaan, mikäli aikoo ajamalla olla mestaruudessa kiinni kauden päätteeksi, Ruotsalainen laskee.

Kaksivetoiset ralliautot starttaavat myös Kouvolassa ensimmäisinä luokkina reitille. Esa Ruotsalainen kilpaili edellisessä kisassa numerolla 1, mutta nyt kontolla ei ole ladunavaajan roolia, sillä lähtönumero on 11.

– Hyvillä fiiliksillä lähdemme. Ajoimme ennakkotestit Kouvolaa varten Valkealassa viime sunnuntaina. Varmasti tiukkaa kisaa on luvassa, jos vehkeet kaikilla pelittää. Viime kisassa näimme, että kärkijoukkoihin on tulossa monta kaveria, joten virheisiin ja aneemisuuteen ei ole varaa, Ruotsalainen päättää.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli