Ralli 22.09.2016

Esa Ruotsalainen jälleen voittojahtiin Tampereen SM-ralliin

Ralli SM -sarjan päätöskisa koittaa viikonloppuna Tampereen ympäristössä. Perjantaina aamulla kilpailijat lähtevät nuotittamaan rallireittiä, ja ehtoolla ralli alkaa kahden erikoiskokeen myötä. Lauantaina ohjelmassa on seitsemän vaativaa ja perinteistä erikoiskoetta.

Esa Ruotsalainen palasi sarjan edellisessä osakilpailussa Turussa jälleen voittokantaan, jonka myötä sarjapisteissä toisena oleva Honda-kuljettaja kamppailee edelleen SM4-luokan SM-tittelistä. Ruotsalainen ja kartanlukija Enni Mälkönen ovat varmistaneet jo SM-hopeamitalit, joten parilla on vain voitettavaa päätöskilpailussa.

– Paineet ovat nyt muiden harteilla mestaruuskamppailussa. Jesse Turunen johtaa edelleen 22 pisteellä, mutta periksi emme ole antaneet missään vaiheessa, vaikka alkukausi menikin odotettua heikommin teknisten ongelmien vuoksi, Esa toteaa. Saarijärven UA:ta edustava kuljettaja valmistautui tärkeään ralliin ajamalla viime lauantaina testikisan Lammilla. Sieltä tulokseksi lohkesi oman luokan toinen sija värikkäiden vaiheiden jälkeen.

– Lähdin suorittamaan kovavauhtista testikisaa ja tavoitteena oli voittaa tuo kansallinen kisa. Heti ykköspätkällä osuin kiveen ja rengas hajosi. Kävin vielä sen jälkeen ojassakin ja autoon tuli pieniä vaurioita.

– Huoltotauolla kilpuri saatiin kuntoon ja olin sen jälkeen porukan nopein kahdella viimeisellä erikoiskokeella. Niistä jäi oikein hyvä maku, joten tuolla samalla sykkeellä jatketaan Tampereella, Ruotsalainen päätti.

Teksti ja kuva: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli