Ralli 28.08.2018

Esa Ruotsalainen hakee menestystä kovan työn kautta

Esa Ruotsalainen. Kuva: Patrick Rupponen

Ralli SM -sarjan kuudes osakilpailu Enset SM-ralli koittaa Sastamalan ympäristössä lauantaina. Esa Ruotsalainen on tasaisen SM2-luokan yksi alkukauden voittajista, ja nyt hän on luokan pistetaulukossa toisena.

Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen olivat kärkivauhdissa kaikissa talvikauden osakilpailuissa, mutta suorituskyky ei ole ollut aivan yhtä kovaa ja tasaista kesän kahdessa kisassa.

Saarijärveläinen on tehnyt kovasti töitä menestyksen eteen, ja Mitsubishi Lancer Evo9 -mallia on kehitetty kesätauon aikana.

Tiimin ralliautoa huolletaan juuri parhaillaan viime viikonlopun intensiivisten testien jäljiltä.

– Viime perjantaina ajoimme auton kehitystestiä Kouvolassa. Sieltä suunnattiin lauantaiksi kohti Laitilaa, jossa osallistuimme junioreiden SM-rallin oheisluokkaan, Esa Ruotsalainen kertasi.

– Ajoimme kyseisen kilpailun aivan puhtaasti treenimielellä. Taisimme olla rallin nopein auto jokaisella erikoiskokeella, mutta kunnon vertailupohja SM-sarjan kilpakumppaneihin harmillisesti puuttui.

– Auto tuntuu nyt hyvältä, joten kärkeä lähdetään jälleen tavoittelemaan. Helpolla ei taaskaan sijoitukset meidän luokassa lohkea, se on varma juttu. Nyt täytyy saada vähän lepoakin ja sitä kautta hyvä keskittyminen viikonlopun kovaan koitokseen, Esa päätti.

Enset SM-rallin nuotituspäivä on perjantaina ja kilpailun kahdeksan EK:ta ajetaan lauantaina. Ensimmäinen auto starttaa reitille kello 10.01 Huittisten ABC:n edustalta. Maaliin Sastamalan Vexve Areenalle kilpailijat saapuvat kello 18.30 alkaen.

SM-pisteet 5/7 osakilpailun jälkeen:

1. Joonas Tokee 83
2. Esa Ruotsalainen 82
3. Ville Hautamäki 75
4. Henrik Pietarinen 68
5. Jarkko Nikara 37

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli