Ralli 28.02.2016

Esa Ruotsalainen ajoi huippuvauhtia Mikkelissä ja nousi pistejohtoon

Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Enni Mälkönen nousivat SM-pistetaulukon johtopaikalle kahden osakilpailun jälkeen. Kuva: Taneli Niinimäki

Mikkelissä viikonloppuna ajettu SM Vaakuna-Ralli sujui vauhdillisesti erinomaisesti Esa Ruotsalaisen autokunnan osalta. Hallussa oli suurimman osan aikaa SM4-luokan kärkipaikka, mutta lopussa se himmeni kakkossijaksi harmillisen virheen vuoksi.

Luokkavoiton menetyksestä huolimatta Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Enni Mälkönen saivat olla tyytyväisiä, kun he nousivat SM-pistetaulukon johtopaikalle kahden osakilpailun jälkeen.

Honda Civicillä kisaava Ruotsalainen kävi totista vääntöä voitosta moninkertaisen Suomen mestarin Joonas Lindroosin kanssa. Avauspäivän kahden erikoiskokeen jälkeen he olivat aivan tasa-ajalla ja jakoivat johtopaikan.

Saarijärveläinen näytti toisena kisapäivänä parasta vauhtiaan ja oli luokkansa nopein kolmella ensimmäisellä EK:lla. Erot olivat kuitenkin erittäin pieniä, kun Lindroos oli jäänyt 4,4 sekunnin päähän.

Huoltotauon jälkeen Lindroos puolestaan onnistui paremmin ja nousi johtoon vain 0,1 sekunnin turvin.

– Sen jälkeen lähdin kovalla yrityksellä EK7:lle, ja olimmekin jo kolmisen sekuntia edellä väliajoissa. Sitten tapahtui pieni erhe, joka vei voittosaumat: tiukkaan mutkaan jarrutuksessa en saanut vaihdetta ajoissa pykälään. Auto pääsi pyörähtämään ja jouduin pakittamaan, harmitteli Ruotsalainen noin 15 sekunnin menetystään.

– Sen jälkeen oli enää yksi pätkä jäljellä. Siellä ajoimme hyvät pohjat, mutta eroa oli liikaa kirittäväksi ja maalissa eroa Lindroosiin jäi neljä sekuntia.

– Tämä oli nyt toinen ralli peräkkäin, kun mahdollinen luokkavoitto lipsahtaa otteesta. Ei pidä kuitenkaan harmitella menneitä, sillä tuloksellisesti sarja on alkanut positiivisesti kahden palkintosijan myötä. Vauhti tuntuu olevan nyt hyvällä tasolla, Esa summasi.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta