Ralli 10.06.2017

Eronen vahvisti asemiaan Ralli SM -sarjan mitalikamppailussa

Janne Eronen. Kuva: Hannu Rainamo/AKK

Janne Eronen saavutti kauden neljännen palkintopallisijansa, kun Ralli SM -sarjan viides osakilpailu kaasuteltiin Kouvolan ympäristön vauhdikkailla erikoiskokeilla.

Eronen ja kartanlukija Ville Mäkelä sijoittuivat nelivetoisten autojen SM2-luokan tiivisvauhtisessa kilpailussa kolmanneksi. Aikaerot olivat selkeästi pienemmät kuin alkukauden kisoissa.

– Oli todella hieno ja tiukka kisa jätkien kanssa, tämä oli rallia parhaimmillaan! Vaihdettiin iskarit ennen rallia ja sen muutoksen avulla luottamus kohentui ajamiseen, Eronen kertoili.

Heti alussa kävi ilmi, että kärjessä on tiukkaa ja kovaa täytyy mennä voittaakseen. Kilpailun puolivälissä Eronen oli kolmantena ja vain 8,5 sekuntia kärjestä.

– Useampi pätkä tuli vähillä virheillä ja omasta mielestä oikein hyvin. Eerik Pietarinen ja Timo Mäenpää iskivät aina takaisin, joten lopussa jouduttiin tyytymään kolmanteen sijaan.

– Pietarinen karkasi pisteissä jo tavoittamattomiin, onnittelut hänelle mestaruudesta, mutta kahdesta muusta mitalista käydään varmasti kesän kahdessa viimeisessä osakilpailussa huimaa vääntöä, Eronen summasi.

Epävirallisia tuloksia, SM O.K. Auto Ralli, Kouvola

SM2-luokka:
1. Eerik Pietarinen 41.15,9
2. Timo Mäenpää + 11,2
3. Janne Eronen + 19,9

SM-pistetilanne:
1. Eerik Pietarinen 134
2. Timo Mäenpää 71
3. Janne Eronen 68

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli