Ralli 27.02.2019

Eronen Toyota GT86 -mallilla Itäralliin

Janne Eronen nähdään SM Itärallissa Toyota GT86:lla. Kuva: KuuzelaPhotos.

Joensuun SM Itärallissa nähdään Toyota Yaris WRC -auton lisäksi TMG:n eli Toyota Motorsportin harvinainen ralliauto, GT86, jolla kilpailuun osallistuu Janne Eronen.

Eronen kilpailee R3-luokituksen omaavalla takavetoisella Toyotalla SM4-luokassa lauantaina.

Autourheiluun liittyvien tuotteiden, renkaiden ja vanteiden sekä ajovarusteiden kauppiaana tunnettu Eronen on jo kerran aiemmin kilpaillut GT86-mallilla. Se tapahtui kaksi vuotta sitten.

– Silloin kyseessä oli soraralli, jota ennen TMG:n tehtaan väki ei ollut automallilla sorapinnalla kilpaillut. Tuon kokemuksen jälkeen kilpurin moottoria on kehitetty ja myös alustan geometriaa on muutettu, Eronen kertoo.

– Kävin viime vuonna Saksassa Toyotan vieraana. Reissun jälkeen tätä projektia alettiin suunnitella. Nyt edessä on taas jotain uutta, sillä tällä ralliautolla ei ole ennen kilpailtu lumella.

Toyota GT86 saapui Suomeen viime viikolla, joten Eronen pääsee tutustumaan autoon kunnolla ennen Itärallia. Viime lauantaina hän ajoi etuautona Kuhmoisissa kansallisessa rallissa, minkä lisäksi ohjelmassa on useamman päivän testijakso.

– Kuhmoinen oli auton ja myös nuotin opiskelua pienen rallitauon jälkeen. Maanantain testeissä päästiin alustan kanssa paljon eteenpäin, mutta paljon jäi vielä loppuviikolle hommaa. Autossa on kyllä potentiaalia, kun saadaan pyörä pitämään.

Kahdella edellisellä kilpailukaudella Janne Eronen on saavuttanut hyvää menestystä. Ensin lohkesi pronssimitali rallin SM2-luokasta ja sitten saavutuksena oli pronssia myös rallisprintistä.

– Tämä on hieno kehitysprojekti, jossa pääsen tekemään töitä ammattilaistiimin kanssa. Otin asian ihan kohteliaisuutena, kun noinkin iso paja luottaa meikäläiseen ralliauton kehitystyöhön liittyvissä asioissa, Eronen päätti.

Teksti: Jarno Saari / Janne Eronen -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta