Ralli 23.05.2017

Erno Kinnunen SM-kakkosena kesän avausrallin jälkeen

Erno Kinnunen. Kuva: Jarno Saari

Kiteeläinen Erno Kinnunen starttasi Ralli SM -sarjan kesäkauteen SM4-luokan pistejohtajana, mutta viikonloppuna ajetussa Riihimäki Rallissa Honda-kuljettaja ei saanut puhdasta suoritusta eikä toivomaansa tulosta.

Sarjan avauskisassa Tunturirallissa luokkavoittoon ajanut Kinnunen ja kartanlukija Jussi Kotilainen kirjasivat nyt kesän ensimmäisestä osakilpailusta luokkansa viidennen sijan.

Kinnunen lähti tavoittelemaan sijoitusta kolmen kärjestä, joten lopputulos ei tyydyttänyt.

– Ensimmäiset erikoiskokeet sujuivat aivan liian varovasti. Treenit jäivät lyhyeen, kun Keravan testikisakin meni pieleen jarruvian takia. Niinpä nyt ei ollut kunnon luottoa nuottiin eikä ajamiseen, Erno Kinnunen summasi.

– Positiivista oli se, että auto toimi koko ajan moitteitta. Kisan loppupätkät menivät jo vähän sinne päin, mutta vieläkin paras puristus puuttui. Nuottitreeniä täytyy tehdä kovasti ennen seuraavaa rallia.

– Turha on selitellä, mutta vauhtia on löydyttävä, jos kolmen sakkiin mielii. Incar-videoiden analyysin jälkeen virheet on löydetty, joten sieltä niitä sekunteja saa paljon pois, Kinnunen päätti.

Neljän ajetun osakilpailun jälkeen JAST Rallye Teamin värit ovat sarjataulukossa toisena ja eroa Esa Ruotsalaisen kärkipaikkaan on seitsemän pistettä.

Ralli SM -sarja jatkuu Kouvolassa 9.-10. kesäkuuta.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli