Rallisprint 16.04.2019

Éric Perrin nautiskeli Ville Pynnösen kartanlukijana Joutsan Seudun Moottoriradalla

Ville Pynnönen kyyditsi Eric Perriniä (kesk.) Ari Könösen toimiessa tilaisuuden isäntänä. Kuva: Sami Heikkilä.

Jääkiekon SM-liigahistorian eniten tehopisteitä (532) ja maaleja (189) tehnyt ns. ulkomaalaispelaaja, JYP-jääkiekkoikoni Éric Perrin paketoi uransa viimeisen ammattilaiskauden Joutsan Seudun Moottoriradalla, kun hän istahti jyväskyläläisen ralliautoilija Ville Pynnösen kyytiin ja vietti vauhdikkaan moottoriurheilupäivän huipputehokkaan, rallisprint -viritteisen Mitsubishi Lancer Evolution IX kilpa-ajoneuvon ohjaamossa.

Elämyksellisessä vauhtipäivässä Perrin pääsi tutustumaan Ville Pynnösen rallitiimiin hyvän ystävänsä, rallisprintin Suomen mestari Ari Könösen isännöidessä tilaisuutta. Huolimatta loskaisista olosuhteista, kanadalainen kiekkotähti nautti suunnattomasti saamastaan elämyksestä ja totesi jääneensä koukkuun autourheilun vauhdikkaaseen maailmaan.

– Kun vuonna 2002 Éric Perrin tuli pelaamaan JYP:iin, ystävystyimme ja sen jälkeen olemme olleet tiiviisti tekemisissä aina näihin päivin saakka. Välillä Perrin kävi voittamassa Stanley Cupin samalla, kun minä voitin rallisprintin Suomen mestaruuden. Nyt kun tiimalasissa aikaa on runsaasti mennyt, on meidän molempien ajot ja pelit pelattu. Näin ollen oli luontevaa viettää vielä kerran yhteinen vauhtipäivä ja sellaisen meille järjesti Pynnönen, jonka vauhdissa olen saanut oman aktiiviurani jälkeen olla tiiviisti, Könönen kertoo.

Ville Pynnönen ajoi ja Eric Perrin toimi kartturina. Kuva: Sami Heikkilä.

– Edellisen kerran Perrin nautiskeli kartanlukijan työtehtävistä kanssani kuusi vuotta sitten, joten olihan se jo aikakin palauttaa ne muistot pintaan ja samalla kokea jatkoa sille. Vaikka keli oli keväisen surkea, oli meillä siitä huolimatta kaikin puolin mitä mainoin vauhtipäivä, jossa nautimme myös itsekin suunnattomasti, kun näimme, miten ilahtunut hyvä ystävämme oli kartanlukijan tehtävistään. Oli ilo ja kunnia saada olla mukana päättämässä yhden suuren urheilijan uraa ja näin toivottaa hänelle myös menestystä siinä, mitä hän sitten ikinä tuleekaan jatkossa tekemään.

Video tapahtumasta:

Eric Perrin / Wikipedia

Teksti: Jani Kekoni / Tiedottaja

Uusimmat

Lisää aiheesta