Rallicross 06.05.2017

Epätasaiset erät veivät Grönholmilta jatkomahdollisuudet

Niclas Grönholm karsiutui rallicrossin Saksan MM-osakilpailun semifinaaleista. Kuva: Colin McMaster/Ford Performance/McKlein

Niclas Grönholm jäi semifinaalien ulkopuolelle rallicrossin MM-sarjan kolmannessa osakilpailussa Saksan Hockenheimissa.

Neljässä karsintaerässä 20-vuotias Grönholm onnistui kertaalleen ajamanaan kymmenenneksi, mutta muissa erissä sijoitukset painuivat liian kauas kärkisijoista. Eräpisteissä Grönholmin sijoitukseksi tuli 16.

– Vauhtia kyllä radalla on, mutta kun sijoitukset erissä jäivät alle tavoitteen, niin tulos oli tämä. Kolmen erän jälkeen olin vain kaksi pistettä semifinaalipaikasta, mutta viimeinen neljäs karsintaerä meni vähän yliyrittämiseksi, Grönholm ynnäili pettyneenä.

Lievästä kuumeesta huolimatta nuorukaisella oli yritystä jokaisessa erässä, mutta välillä tuli kanssakilpailijoilta puskua ja työntöä niin, että Grönholm joutui ottamaan lähempää kontaktia kaiteenkin kanssa. Rytäkässä sija putosi erässä häntäpäähän. Laiha lohtu oli se, että kierrosajoissa GRX-tallin Ford Fiestalla ajava Grönholm oli aivan kärkimiesten tahdissa.

– Niclas saa hyvän vauhdin päälle, kun katsotaan kierrosaikoja, mutta se ei riitä, kun erien kokonaisajat jäävät niukasti muille. Samalla sijapisteitä ei kerry riittävästi. Lähtöjä on vain edelleen treenattava, tallipomo Marcus Grönholm summasi tilannetta.

Saksan osakilpailun finaalit ajetaan sunnuntaina. Kauden neljäs osakilpailu on vuorossa 12.-14.toukokuuta Belgiassa.

Rallicrossin MM-sarja 2017
Barcelona 31.3.-2.4., Portugali 21.-23.4., Hockenheim 5.-7.5., Belgia 12.-14.5., Iso-Britannia 26.-28.5., Norja 9.-11.6., Ruotsi 30.6.-2.7., Kanada 4.-6.8., Ranska 1.-3.9., Latvia 15.-17.9., Saksa 29.9.-1.10. ja Etelä-Afrikka 10.-13.11.
www.fiaworldrallycross.com

Teksti: GRX Team Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross