Ralli 29.02.2020

Epäonni jätti – Juha Salo Joensuussa kolmanneksi

Juha Salolla oli allaan kaksi keskeytystä ennen Joensuun SM-osakilpailua. Kuva: Merita Mäkinen.

Ralli SM -sarjan talvikauden kolmas ja viimeinen SM-osakilpailu Itäralli on saatu lauantaina päätökseen Joensuussa. Škodan Juha Salo ja Mikko Markkula odottivat talvikauden viimeisestä SM-osakilpailusta ehjää suoritusta ja pistetilin avautumista, ja toiveet myös toteutuivat.

– Rallin alku lähti meiltä hyvin liikkeelle, mutten tiedä sitten, mitä kahdella seuraavalla pitkällä pätkällä oikein tapahtui. Emme olleet ollenkaan sellaisessa vauhdissa kuin olisi pitänyt olla. Pitää analysoida rallin jälkeen, teinkö auton asetuksissa virheen vai vaikuttiko kaksi perättäistä keskeytystä siten, että varoin vain alitajuntaisesti liikaa. Kieltämättä takaraivossa kävi ajatus, että “tässä tilanteessa ei enää ainakaan hölmöillä kannata”, Salo kertasi.

– Kolmas sija SM1-luokassa on toki tyhjää parempi, muttei sitä mitä haettiin. Aamun kahden ensimmäisen EK:n jälkeen oletin, että olisimme taistelussa hyvinkin mukana, mutta ei. Kun ennen kahta viimeistä pätkää erot eteen ja taakse olivat jo suuret, niin tulimme lopun vain varmasti läpi.

Salo myöntää, että se kuuluisa “apina” painoi selässä, muttei enää.

– Vaikka tässä on pitkään ajanut, niin kyllä ne 0-sarakkeet vaikuttavat. Etenkin pienellä tiellä sitä ajaa helposti turhan varovasti ja varoo osumasta penkkoihin. Meillä on auto muoviosiltakin täysin ehjä.

– Muuten olen tosi tyytyväinen päivään. Kaikki toimi hienosti. Kiitokset tukijoilleni siitä, että saatiin tämä talvi kunnialla loppuun. Tästä tilanteesta on hyvä kesällä jatkaa, Salo muistutti.

Ralli SM -sarja jää Joensuusta kolmen ja puolen kuukauden mittaiselle kevättauolle. Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan 12.-13. kesäkuuta Kouvolassa.

Juha Salo nappasi kolmossijan SM1-luokassa. Kuva: Merita Mäkinen.

Lopputulokset: SM Itäralli, Joensuu:

  1. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Škoda Fabia R5 Evo 46:41,0
  2. Teemu Asunmaa – Jani Salo Škoda Fabia R5 Evo + 6,7
  3. Craig Breen (IRL) – John Rowan (IRL) Hyundai i20 R5 + 24,2
  4. Juha Salo – Mikko Markkula Škoda Fabia R5 + 42,9
  5. Esa Ruotsalainen – Antti Linnaketo Škoda Fabia R5 + 1:46,6

Epävirallinen SM-pistetilanne SM1-luokka:

1. Teemu Asunmaa Škoda 52
2. Emil Lindholm Škoda 45
3. Eerik Pietarinen Škoda 35
…8. Juha Salo Škoda 15

Teksti: Marko Mäkinen, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli