Ralli 24.02.2016

Entiset Ford Motorcraft FST-rallisarjan mestarit mukana Mikkelissä

Toinen osakilpailu Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjan osalta koittaa tulevana viikonvaihteena Mikkelissä, kun SM Vaakuna-Ralli ajetaan kaksipäiväisenä kisana. Perjantain nuotitusjakson jälkeen illan pimeydessä on ohjelmassa kaksi erikoiskoetta. Lauantaipäivänä kilpailijapareilla on edessä kuusi vaativaa erikoiskoetta.

Tammikuun lopun sarja-avauksessa oli mukana yhdeksän kilpailijaa etuvetoisilla Ford Fiesta -ralliautoilla. Nyt määrä on ilahduttavasti kasvamassa, kun Mikkeliin ilmoittautui 12 sarjapisteistä kisaavaa kuljettajaa. Heidän lisäksi mukana on myös kaksi ulkolaista Fiesta R2-kuskia.

19-vuotiaat tulokaskuskit Miika Hokkanen ja Niko Mäkinen saavuttivat kaksi kärkisijaa ensimmäisestä osakilpailusta. Niinpä heidät on nimetty ajamaan henkilökohtaisten sarjapisteiden lisäksi myös tiimienväliseen SM-sarjaan Ford Motorcraftin ilmoittamana.

Ford Motorcraft FST 2016

Talvikauden kaikissa kolmessa osakilpailussa Ford Motorcraftin optioautoa kuljettas 20-vuotias Jonna Olkoniemi, joka kilpailee vielä junioriluokassa. Hänen osaltaan FST-sarjapisteet kertyvät sen mukaan, kuinka korkealle Jonna sijoittuu rallin kokonaisaikoja verrattaessa yleisessä luokassa ajaviin Ford-kuljettajiin nähden.

Valtaosa Ford Fiesta-kuskeista ajaa ensimmäistä kauttaan sarjassa. Nyt nämä tuoreet kasvot saavat kaksi aivan mainiota vauhtimittaria, kun Mikkelin osakilpailuun osallistuu kaksi entistä FST-sarjan mestaria: Samuli Vuorisalo ja Jukka Korhonen.

Viisi vuotta sitten Suomessa FST-sarjavoiton ajanut Korhonen on sen jälkeen saavuttanut urallaan myös arvostetun Britannian rallimestaruuden, joten kyseessä on huipputason kuljettaja.

Kolmen vuoden takainen mestari Vuorisalo, 22, on puolestaan voittanut sen jälkeenSuomen mestaruuden SM3-luokassa vuonna 2014. Viime vuonna nuorukainen sijoittui hopealle kovassa kansainvälisessä Adac Opel Rallye Cupissa.

Ford Motorcraft FST -sarjan voittajalle on luvassa mielenkiintoinen palkinto. Voittaja pääsee Fordin kansainvälistä rallitoimintaa pyörittävän M-Sportin vieraaksi Espanjan MM-ralliin lokakuussa 2016.

Teksi ja kuvat: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli