Rata-ajo 06.05.2019

Ensimmäinen mutka kävi Louhelle kalliiksi Norjan Rudskogenilla

Turkulaisen White Elephant Racing Teamin Jaakko Louhi kilpaili Norjassa. Kuva: Niklas Majgaard.

Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettiin tanskalaisen Citroen DS3 Cupin kauden avauskilpailu Norjan Rudskogenin moottoriradalla. Aiemmin Suomen ja Pohjoismaiden mestaruudesta V1600-luokassa kamppailleen turkulaisen White Elephant Racing Teamin Jaakko Louhen moottoriurheilu-ura sai jatkoa uudessa, kansainvälisessä rataluokassa.

Sarjassa kilpaillaan nimensä mukaisesti Citroenin DS3-autoilla, jotka on kaikki rakennettu yhdenmukaisesti.

– Autoa kyydittää 1,6-litrainen, 200-hevosvoimainen turbokone, ja pitoa ylläpidetään D2-merkkisellä alustasarjalla ja Torsenin tasauspyörästön lukolla. Lisäksi autossa on D2-merkkiset, kahdeksanmäntäiset jäähdytetyt levyjarrut edessä, Louhi täsmentää.

Sarjan avausviikonloppu piti sisällään perjantain harjoitukset, yhden aika-ajon ja kaksi kilpailulähtöä. Sää oli koko viikonlopun ailahteleva, tuli lunta ja vettä auringon paisteen lomassa, mutta kilpailulähdöt saatiin ajettua kuivalla radalla.

Aika-ajot toivat Louhelle lähtöruudun 12 ensimmäiseen starttiin.

– Ajoin ensimmäistä kertaa uusilla slikseillä, eikä ratakaan tullut harjoituksissa vielä liian tutuksi. Vauhti kuitenkin parani kokoajan loppua kohden, eikä kärjestä jääty kuin pari sekunttia.

Lauantai iltapäivänä koitti Louhelle näytönpaikka, sillä hän oli ensimmäistä kertaa lähdössä starttiin uudella autolla, uudella radalla ja uusien kilpakumppaneiden kanssa. Jännityksestä huolimatta vauhti oli kohdillaan ja Louhi ylitti maaliviivan kahdeksantena.

– Sain hyvän startin ja ohitin ensimmäisissä mutkissa neljä kilpailijaa. Loppuerä kului viimeiseen mutkaan asti taistellen paikasta edelllä ja takana olevien kuljettajien kanssa.

Sunnuntaiaamuna koitti toinen kilpailulähtö, jossa Louhen ruutuna oli nyt ensimmäisen erän tulosten mukaan kahdeksas paikka. Louhen epäonneksi kylmät takarenkaat kostautuivat heti ensimmäisessä mutkassa, jossa auto pyörähti keskelle ajolinjaa.

– Olin todella onnekas, ettei kukaan törmännyt minuun siinä tilanteessa. Käänsin auton nopeasti ympäri ja lähdin jahtaamaan letkaa hampaat irvessä. Yhdeksässä kierroksessa nousin viimeiseltä sijalta kymmenenneksi, ja saavutin lähdön kolmanneksi nopeimman kierrosajan, Louhi iloitsee pyörähdyksestä huolimatta.

Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan tasan kuukauden kuluttua Tanskan Jyllands-Ringenillä, jonne tiimi lähtee entistä nälkäisempänä jahtaamaan korkeampia sijoituksia.

Jaakko Louhi istuu Citroen DS3:n ohjaimissa tänä vuonna. Kuva: Niklas Majgaard.

Seuraa White Elephant Racing Teamia Facebookissa tästä, ja Instagramissa käyttäjätunnuksella @we_racingteam

Teksti: Jaakko Louhi, White Elephant Racing Team.

Uusimmat

Lisää aiheesta